לקראת הקיץ בתי המלון בארץ מתחילים להתמלא, ולא פשוט למצוא חדר במחיר סביר. בעבור ציבור בעלי המוגבליות מדובר במשימה מורכבת עוד יותר, זאת משום שבחלק מהמלונות גובים תשלום גבוה יותר עבור חדרים מונגשים.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
דרור טוויטו מתכנן חופשה עם משפחתו בחודשים הקרובים. לפני כחמש שנים הוא הפך לנכה בתאונת עבודה, וכעת הוא מנסה להמשיך בשגרת חייו. "מאז שנפצעתי אני לוקח כמובן חדר שהוא נגיש", סיפר. "במקרים רבים הוא יקר יותר או שהוא נמצא בקומה מינוס 1 והשכנים שלי הם עובדי המלון".
אנשים עם מוגבלות אפילו לא מודעים שהם משלמים מחיר גבוה מהרגיל משום שהם מבקשים ישירות את החדר המונגש. כך למשל, במלון רנסנס בתל אביב נמצא פער של 100 שקלים, ובמלון הרודס תל אביב נמצא פער של 650 שקלים. במלון רויאל ביץ' אילת מרשת ישרוטל צוין כי החדרים מונגשים מרווחים יותר ומשופצים ולכן גובים עליהם מחיר נוסף. במלון כרמים מאותה הרשת אמרו כי מחיר החדר גבוה יותר בגלל שהוא משודרג בתצפית לנוף.
"אין סיבה שאדם עם מוגבלות ישלם יותר"
לפי החוק הקיים, בתי המלון חייבים שיהיו להם חדרים מונגשים לנכים כמו דלת כניסה רחבה, שירותים ומקלחת וקירבה למעלית. יחד עם זאת, לא נקבע מה סוג החדר ומהו המחיר. "לכאורה נוצרת כאן איזושהי אפליה שהמחוקק צריך לתת את הדעת בעניינה", טענה נטע רוטמן מנגישות ישראל. "אין שום סיבה שאדם עם מוגבלות יצטרך לשלם יותר בגלל שהוא רוצה חופש".
אין סיבה אמיתית שאדם נכה ישלם יותר. חלק מבתי המלון גם הבינו את זה וגובים גם על חדר מונגש את המחיר הבסיסי. במלון רויאל גארדן למשל ציינו כי חדרי הנכים משודרגים אוטומטית וכי לא נגבה תשלום נוסף.
ממלון רנסנס נמסר בתגובה: "בעקבות הפנייה, מחלקת ההזמנות תודרכה להציע את חדרי הנכים במחיר הנמוך ביותר הקיים למכירה באותו יום".
מרשת ישרוטל (מלונות רויאל ביץ' וכרמים) נמסר בתגובה: "אין הבדלי מחירים בין חדרים מונגשים לחדרים רגילים ברמה זהה. הרשת השקיעה עשרות מיליוני שקלים להכשיר את כלל בתי המלון ברשת עד לתחילת 2017 בתאם לחוק הנגישות".
מרשת פתאל (מלון הרודס) נמסר בתגובה: "נושא הנגישות נמצא ברא מעייניה של הרשת, מלון הרודס בתל אביב מציע חמישה חדרים מונגשים ברמות אירוח שונות ובמחירים הזהים לחדרים ה'רגילים' וככל הנראה מדובר בטעות נקודתית שתחודד".