למרות התקנות שנחקקו, ברשתות האופנה המוכרות ובחנויות הצעצועים עדיין מוכרים תכשיטים מסוכנים לילדים עם רמה גבוהה של עופרת, כך עולה מבדיקת החדשות שפורסמה אתמול (ראשון). זו הפעם השלישית שנמצאה עופרת בתכשיטים, אלא שהפעם, אחרי שעברו התקנות החדשות מדובר בפעולה לא חוקית.
כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות
התקן נכנס לתוקף לפני חמישה חודשים. "עדיין בערך 20% מהמוצרים שבדקנו הם עם חריגות וגם חריגות גבוהות", מסבירה ד"ר מיה נגב מביה"ס לבריאות הציבור באוניברסיטת חיפה. "כולל חריגות של פי 40 מהתקן הרשמי. בעצם, מוצרים שאסור למכור היום בישראל".
בבדיקה שנערכה במימון של הקרן לבריאות וסביבה, מתוך 35 תכשיטים, ב-6 נמצאו ריכוזים גבוהים של עופרת: בצמיד של מותג "קנדי" שנמכר בחנויות הצעצועים, בתליון של אלזה שיובא על ידי חברת גטר גרופ ונמכר בחנויות הצעצועים, בצמידים של רשת "אורבניקה", ובצמיד שנמכר ברשת "טופ טן".
כבר לפני כמעט שנתיים, נמצא כי במחצית מהתכשיטים המיועדים לילדות יש רמות גבוהות של מתכות מסוכנות, בהן גם עופרת. שנה לאחר מכן, בתחקיר מקיף שנערך בהחדשות נמצאו שוב כמויות חריגות של עופרת, גם ברשתות מוכרות נוספות. בעקבות התחקיר קודם התקן הרשמי להגבלת מתכות מסוכנות בתכשיטי ילדים.