למרות שהוא כבר קיים קצת יותר משנה, זאת הפעם הראשונה שהגענו פיזית לסניף לוקאל ברמת אביב. הוא ממוקם על רחוב איינשטיין קרוב לאוניברסיטת תל אביב, קניון רמת אביב והאווירה הסטודנטיאלית של השכונה ניכרת מאוד (בין היתר בזכות חנות גלסי הצמודה - שכל סטודנט מכיר). הסיבה הרשמית להגעתנו היא לא הזמנת יח"צ אלא תוצאה של גרגרנות וסקרנות: ראינו שעמלו כאן על ספיישל ואגיו זמני, ולא יכולנו לוותר. 

הסיפור הוא כזה: מאז שפלד חזר מחופשה ביפן הוא מכין קארי יפני, קארי שפחות מוכר בארץ מזה התאילנדי והוא הרבה יותר יותר מתוק ומלא אוממי. הוא התארגן על פרת ואגיו (אנחנו לא ניכנס לדיון ה"אין ואגיו בארץ" והשוואות לקובה ביף וכו'. יש מספיק שרשורים מטרחנים על כך ברשתות), היא יושנה 60 ימים ועל בסיסה נוצרו 2 מנות ספיישל: "פיור ואגיו" ו"יפן סטייל". שתי המנות נמכרות ב-87 שקלים כחלק מארוחה הכוללת תוספת ושתייה, וזמינות לעוד שבועיים פחות או יותר. בכל יום יימכרו יחידות מוגבלות מהן בשני הסניפים עד לגמר המלאי.

לוקאל. לחמנייה נהדרת, קציצה מצוינת, רטבים מעולים (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
לוקאל. לחמנייה נהדרת, קציצה מצוינת, רטבים מעולים|צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

ראשון התחלנו עם הפיור ואגיו, שמוגש עם איולי שום קונפי וחמוצים. טעמי היישון מורגשים, אפילו צבע הקציצה (200 גרם) קצת עמוק יותר וזה ביס מעולה. בניגוד לסמאשים שמוגשים בלוקאל הקציצה יותר בשרנית ושמנמנה, והיא מלאת טעם. הלחמנייה החלבית המעולה של לוקאל עוטפת טוב את הכל, אבל זה עסק מלכלך וטוב שיש מתקן מפיות על כל שולחן. מיד אחריו טעמנו את ספיישל ה"Japanese style".הקציצה נטבלת ברוטב קארי יפני שמכינים במקום (ציר ירקות, גזר, בצל ותפוח עץ בבישול איטי) אחרי הפלנצ'ה והתוצאה היא ביס מיוחד מאוד, מלא בטעמים עדינים מצד אחד ועוצמתיים מצד שני. לתוך הלחמנייה הרכה נכנסים גם בצל מוחמץ, בצל מקורמל ותוספת של תפוצ'יפס פריך, שלמען האמת קצת הולכת כאן לאיבוד. היא לא מזיקה, אבל גם לא ממש תורמת למנה, שמסתדרת יופי בפני עצמה. אם היינו צריכים לבחור מנה מתוך השתיים, זאת האחת עם הקארי. כל ספיישל כזה עולה 87 שקלים וכלל שתייה ותוספת, אנחנו לקחנו טבעות בצל וצ'יפס מיקס של בטטה ותפוחי אדמה - ושתיהן היו טובות מאוד.

לוקאל - ספיישל ואגיו עם קארי יפני (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
לוקאל - ספיישל ואגיו עם קארי יפני|צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

מלבד למנות הספיישל אכלנו כאן מנה חדשה וקבועה בתפריט: קריספי צ'יקן טבעוני (64 שקלים). הקריספי הזה כולל שתי קציצות של חברת הקצב הכחול (The Blue Butcher) המבוססות על חלבוני אפונה וחיטה ומצופות בפירורי לחם (סוג של נאגט גדול או שניצל) שמטוגנות לקריספיות ונארזות ללחמנייה עם איולי שום קונפי וחסה פרוסה. נחמד שסוף סוף אחת ממנות הדגל מקבלת גרסה גם לקהל הטבעוני (יש כבר גרסת ביונד לסמאש בורגר), וגרסה כיפית וטעימה שלא מרגישה כמו יציאה ידיד חובה. לידה נשנשנו עוד 2 מנות עוף של לוקאל: שמיניית כנפיים פריכות ברוטב דבש וצ'ילי מותסס (43 שקלים) וקריספי בייטס (41 שקלים) סופר פריכים שמגיעים עם רטבי הבית המעולים של לוקאל: רוטב לוקאל, איולי שום, רוטב פלפלים והוט סוס. השניים האחרונים חריפים, אז בעדינות.  

חדש בלוקאל: קריספי צ'יקן טבעוני, ולידו נאגטס לא טב (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
חדש בלוקאל: קריספי צ'יקן טבעוני, ולידו נאגטס לא טבעוניים בכלל|צילום: ניצן לנגר, mako אוכל
הכנפיים של לוקאל ברוטב דבש וצ'ילי מותסס (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
הכנפיים של לוקאל ברוטב דבש וצ'ילי מותסס|צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

לסיכום, לוקאל ממשיכה לעמוד בסטנדרט הגבוה שהציבה בכל הנוגע לאוכל מזללות בביצוע מופקד. זה מצחיק קצת לומר את זה על מנות סליזיות כמו סמאש בורגר, כנפיים וקריספי צ'יקן, אבל ניכר שפלד והצוות בלוקאל אוהבים את מה שהם עושים, נהנים לעשות את זה וגם אוהבים לאכול את האוכל הזה בעצמם. הספיישל היפני לא יימשך עוד הרבה זמן וכדאי להתעדכן לפני, אבל אל דאגה - כבר עובדים שם על עוד דברים להמשך. 

לוקל אמת אביב. איינשטיין 69, תל אביב יפו. 073-3277235. 12:30-22:00. לא כשר