נציבות שירות המדינה סובלת על רקע מינוי רואי כחלון: ל-N12 נודע כי סכסוכים בין הנהלת הנציבות לכחלון, שמונה לתפקיד ממלא מקום הנציב בידי נתניהו חרף התנגדות היועצת המשפטית לממשלה, משבשים את העבודה השוטפת. במקביל מתעכב הליך מינוי מנכ"לים בחמישה משרדי ממשלה בשל היעדר נציגים בוועדה שאמורה למנות אותם.

במכתב ששלח כחלון לראש הממשלה נתניהו הוא מתריע כי לא ניתן לכנס את ועדת המינויים "בשל פרישת חברים והיעדר נציגי ציבור הכשירים להשתתף בדיונים". הדבר צפוי לעכב בחודשים ארוכים את מינוי המנכ"לים המיועדים במשרד הממשלה הבאים:

  • משרד האוצר: אילן רום.
  • משרד התקשורת: אלעד מקדסי.
  • המשרד לעניינים אסטרטגיים: יובל ג'רבי.
  • המשרד להגנת הסביבה: רמי רוזן.
  • משרד המדע והחדשנות: עומר שכטר.
מינוי מנכ
עיצוב: N12

נוסף לתפקידים אלו המחסור בחברים בוועדה צפוי לעכב גם את מינויים הנדרש של מנכ"לים חדשים במשרד ראש הממשלה, עם עזיבתו של יוסי שלי שמונה לשגריר באיחוד האמירויות; ובמשרד הביטחון, עם מינויו של אייל זמיר לרמטכ"ל. אתמול הודיעה לשכת ראש הממשלה על מינויה של דורית שטיינמץ לממלאת מקום מנכ"ל משרד ראש הממשלה.

ממודר מענייני היום-יום בנציבות

במקביל לקשיים במינוי מנכ"לים למשרדי ממשלה מתמודד כחלון כאמור עם אתגרים גם בניהול השוטף של הנציבות. לפי הפשרה שהציע בג"ץ מונה כחלון כממלא מקום הנציב לתקופה של שלושה חודשים בלבד. זאת על רקע טענות לניגודי עניינים של כחלון וניהול חקירה נגדו בעקבות הטענה כי ניפח את קורות חייו. אך בהנהלה מתקשים להשלים עם המהלך.

בין היתר "מחרימים" חברי הנהלה בנציבות את כחלון, נמנעים מלהיפגש איתו וממדרים אותו מענייני היום-יום בנציבות. כחלון מצדו נפגש עם בכירים במשרדי ממשלה אחרים, וזאת ללא נוכחות גורמי מקצוע מהנציבות ובניגוד למקובל. בנוסף נמנעה הגישה של כחלון לתיבת האימייל של הנציב ואין לו יכולת לקרוא התכתבויות וסיכומי עבר.

המשבר בנציבות שירות המדינה (עיצוב: N12)
עיצוב: N12

עובדים בנציבות שירות המדינה ששוחחו עם חדשות 12 טענו כי ההתנגדות שמובעת כלפיו אינה תמיד עניינית. לדבריהם, בחלק מהמקרים מדובר במאבקי אגו שהיו מתרחשים בכל מקרה עם כניסתו של כל אדם חדש לתפקיד הנציב. גורמים אחרים טענו מנגד כי לא ניתן לעבוד עם כחלון, שהוא ממדר אותם ופועל באופן עצמאי שאינו מאפשר שיתוף פעולה.

מכחלון נמסר בתגובה: "חרף ניסיונות חוזרים להגבלת סמכויותיו, ובהם הנחיה חריגה של הייעוץ המשפטי למנוע ממנו גישה לדוא”ל של לשכת הנציב ולמערכות מחשוב חיוניות – מ”מ נציב שירות המדינה ממלא את תפקידו במלוא האחריות, שומר על הרציפות התפקודית של הנציבות, ומקיים פגישות עבודה עם הנהלת הנציבות וגורמים בכירים במשרדי הממשלה. כל ניסיון למדר את הנציב או לפגוע בסמכויותיו הוא חמור ביותר, פוגע בתפקוד הנציבות וביכולתה למלא את שליחותה הציבורית".