השף חמודי עוקלה, מהשפים הפורצים במטבח הערבי החדש בישראל, עוזב את הארץ עם משפחתו. לפני שלוש שנים פתח עוקלה את מסעדת ראסיף 33 בחיפה, שזכתה לביקורות משבחות ומשכה גם קהל מחוץ לעיר. בסוף שנה שעברה פתח עוקלה גם את קפה קוקו בעיר הצפונית.

"בלב כבד אני נפרד מקפה קוקו וגם ממסעדת ראסיף 33, שני פרויקטים שעיצבו אותי מחדש והשקעתי בהם את הכל נפשית מנטלית וכלכלית", כתב עוקלה בפוסט באינסטגרם. "בתקופה האחרונה ליוויתי פרויקטים בחו"ל וזו הייתה הזדמנות להתנתק קצת גם מכל מה שקורה מסביב".

"ראסיף 33 היא בסה"כ בת 3 שנים, מקום שהצלחתי להביא לתוכו וליצוק את כל אהבתי לקולינריה הגלילית ולחגוג את האוכל של אמא", כתב. "קוקו זו אהבה כל כך טרייה ונאיבית ורצון להביא חלום של תרבות קפה ואפייה סקסית לעיר חיפה. חלום שליווה אותי המון זמן ורק בשנתיים האחרונות התחלנו לתכנן ולעבוד עליו וכשהגיע הזמן לצאת פרצה המלחמה וכנגד כל הסיכויים החלטתי לפתוח".

עוקלה הוסיף כי "החלטתי להמשיך להיות בחו"ל עד שבעזרת השם התקופה הזו תחלוף בקרוב וגם אני אצליח לאסוף כוחות מחדש ולחזור עם מלא הפתעות קולינריות".