יש בערך 2,780 מיליארדרים ברחבי העולם, כך על פי ההערכה של מגזין פורבס. זה בהחלט מספר זעום יחסית לאוכלוסיית העולם, בערך 0.00003%, אבל ההשפעה שלהם על כולנו היא לא פחות מדרמטית. הם מנהלים את החברות הכי גדולות בעולם, תורמים מיליארדים לצדקה משפיעים עמוקות על הפוליטיקה, ובלי להיכנס לקונספירציות – די מנהלים את העולם.

ולמרות שהם באמת די נדירים בנוף הגלובלי, לפעמים לא מאוד קשה לנחש איפה אפשר למצוא מיליארדרים. לא שאנחנו מחפשים, חלילה. יש לא מעט אירועים גלובליים מסביב לשנה שמקבצים אליהם את האליטה של האליטה, קמצוץ קטן של אנשים שלרוב יתקבצו להם ביחד, כדי לעשות דברים של מיליארדרים, או סתם ליהנות מהחיים. 

אז איפה האנשים העשירים בעולם מתמנגלים, מסתודדים, סוגרים עסקאות וגם סתם לוקחים לעצמם כמה ימים להירגע? הנה רשימת האירועים המלאה של חוג הסילון העולמי. אם אתם כן מאלה שמחפשים איזה מיליארדר  – אלה המקומות שהכי טוב להתחיל בהם.

ינואר: דאבוס

הפורום הכלכלי העולמי בשווייץ מארח מדי שנה את מנהיגי העולם בפועל, וגם לא מעט מעשירי העולם. רגע אחרי שמסיבות השנה האזרחית החדשה מסתיימות, רבים מהמיליארדרים בעולם טסים לדאבוס. בתפריט – סקי במדרונות, ארוחות גורמה מפנקות פאנלים ודיונים על אודות הבעיות הגדולות בעולם ברגע הנתון. האירוע הרשמי הזה הוא בהזמנה אישית בלבד, ועלות ההשתתפות היא עשרות אלפי דולרים לכרטיס. כסף קטן עבור ההזדמנות ללחוש על אוזנם של שועי עולם. לרוב תראו שם את ביל גייטס, מארק בניוף, מארק צוקרברג, שמתגוררים באחד ממלונות היוקרה באיזור או שוכרים דירונת בעלות של 27 אלף דולר לחמישה לילות.

דאבוס סקי שווייץ (צילום: Frederic Ghanbar, shutterstock)
דאבוס. באים להתחכך עם מנהיגי העולם |צילום: Frederic Ghanbar, shutterstock

פברואר: הסופרבול

העשירים הכבדים אוהבים את הצעצועים שלהם. בין התביבים – קבוצות NFL בבעלותם. הבעלים של וולמארט, רוב וולטון, למשל, הוא הבעלים של הברונקוס, מנהל קרן הגידור דייוויד טפר רכש את קבוצת הפנתרז. סטנלי קרונק, טייקון נדל"ן, מתגאה בבעלות על הראמז ועוד עוד. כמובן שזה לא עניין של כסף – למרות שקבוצת פוטבול היא דבר רווחי – הם עושים את זה בעיקר בשביל הכיף. ובחודש פברואר, נוהרים המיליארדרים למגרש לחזות בסופרבול מיציע הכבוד. הם גם מקבלים גישה למגרש לאחר המשחק, שוהים במלונות היקרים ביותר בעיר שבה מתרחש המשחק. השנה זה יקרה בלאס וגאס, והמשתתפים יתארחו גם במסיבות אקסקלוסיביות. בשנה שעברה, מנכ"ל גולדמן סאקס עבר לעמדת הדי.ג'יי והרקיד פיגורות כמו ג'ף בזוס ואשתו.

מרץ: תערוכת אמנות בהונג קונג

Art Basel Hong Kong היא תערוכת אמנות בינלאומית שמתרחשת מדי שנה ומקבצת את אספני האמנות הגדולים בעולם. היא נפתחה מחדש בשנה שעברה לאחר שהוקפאה בעקבות הקורונה, ועשירי סין עלו על מטוסים פרטיים כדי לשים יד ראשונים על היצירות המדוברות ביותר, כך על פי דיווח בבלומברג, והוציאו מיליונים כדי לשדרג את האוסף שלהם. שתי יצירות נמכרו בקרוב לחמישה מיליון דולר האחת. ב-2018, אגב, מכר בתערוכה אחד המייסדים של מיקרוסופט, פול אלן, יצירה של ווילם דה קונינג בעלות של 35 מיליון דולר לרוכש אנונימי.

אפריל: טורניר המאסטרס

גולף מאז ומתמיד נחשב לספורט של בעלי ממון. הוא חביב על נשיאים ואנשי עסקים, וגם על המדשאות הירוקות רבים מבעלי ההון סוגרים דילים במיליונים. טורניר המאסטרס, הוא ההזדמנות של האלפיון העליון לראות את אלופי הגולף הכי גדולים, במועדון הגולף האקסקלוסיבי אוגוסטה נשיונל בג'ורג'יה. במועדון חברים כמה מעשירי העולם, למשל וורן באפט וביל גיייטס, המנכ"ל לשעבר של נייקי פיל נייט, איל המלונות רוברט ראולינג, וכמובן טייגר וודס, המיליארדר היחיד שבאמת זכה בטורניר המאסטרס ורשאי ללבוש את הז'קט הירוק האיקוני של המועדון ששמור לזוכי הטורניר. מדי שנה, מאות מטוסים פרטיים נוחתים בשדות התעופה הקטנים שמסביב לאוגוסטה, לאחר שהמשתתפים זוכים בהגרלת לוטו על מנת להשתתף, או מצליחים לרכוש כרטיסים לאחר מכן בעלות של 10 אלפים דולר האחד.

מאי: פסטיבל קאן

הקיץ מתחיל מוקדם כשאתם מיליארדרים, ואין כמו דרום צרפת כדי להתניע אותו. הפעם, בהגעה עם יאכטות היישר למרינה של קאן. בעוד שהאירוע לרוב שייך לאנשי תעשיית הקולנוע, לרוב בעלי ההון יכולים פשוט לשלם על מנת להשתתף. עבורם, זו הזדמנות להתחכך באצולת הוליווד על שדרות הקרואוסט בעיר. ג'ף בזוס, למשל, השיק בקאן את הסופר יאכטה שלו, כלי שיט השווה 500 מיליון דולר. הוא ירד ממנה ישר למסיבה של וניטי פייר באחד המלונות היקרים בעיר והלוקיישן האהוב על האולטרה עשירים. מיליארדרים אחרים כמו פרנסואה הנרי-פינו ודיוויד אלן, אירחו מסיבות משלהם בפסטיבל, בין אם ארוחות ערב יוקרתיות, או מסיבות על היאכטה הפרטית.

מופע המחצית של ג'ניפר לופז ושאקירה בסופרבול 2020 (צילום: Photo by Kevin Mazur/WireImage)
שאקירה וג'ניפר לופז בסופרבול. מופיעים ומתארחים|צילום: Photo by Kevin Mazur/WireImage

יוני: רויאל אסקוט

בעוד שחלק מהמיליארדרים מבלים את יוני בבתים שלהם בהמפטונז, או קופצים לאירופה, הרבה מהם עושים עצירה גם במירוץ הסוסים הבריטי המפורסם. הוא מגנט ללא מעט מיליארדרים. המפורסמים שבהם, ללא ספק, הם משפחת המלוכה הבריטית, שהם אורחי הכבוד מדי שנה. אבל עשירים רבים מצטרפים אליהם, עם חליפות תפורות היטב וכובעים מהודרים. לורד אנתוני ברמפורד, המיליארדר הבריטי ואיל הנדל"ן, הוא אחד מהם. אחרים רבים הם יורשים של משפחות אירופאיות מפורסמות, למשל משפחת אילי הספנות ניארקוס, או היורשים של אימפריית שאנל אלן וג'ררד וורטהיימר. מירוצי אסקוט פתוחים לקהל הרחב, ובערך 300 אלף איש מתארחים בהם, אבל אל דאגה – הם לא יתחככו עם בעלי הממון. על מנת להצטרף לרינג הקרוב יש תהליך קפדני של מיון כולל שני ספונסרים מוכרים.

יולי: ועידת סן ואלי

כמדי שנה מאז 1980, מתאספים האנשים החזקים והעשירים בארה"ב לפסגת קיץ בסן ואלי, איידהו, אירוע שמפציעים אליו כל השמות הגדולים שמנהלים את החברות הכי גדולות בבורסה. ג'ף בזוס, ביל גייטס, סם אלטמן, מארק צוקרברג ועוד הרבה שמות מוכרים מתמנגלים במה שמכונה לעיתים קייטנת הקיץ של המיליארדרים.  \ אז האג'נדה של הכנס, והנושאים שמדוברים בו, נשמרים בסוד. עיתונאים בני מזל שמגיעים לאירוע שומרים על כל המידע חסוי. המטרה היא שכולם יוכלו להתמנגל ולפטפט חופשי בעודם צועדים בריזורט המהמם למרגלות ההרים, מבלי להפוך מיד לכותרת. בסופו של דבר, השיחות הקטנות האלה, סוגרות עסקאות של מיליארדים.

קייטנת המיליארדרים - סם אלטמן (צילום: Getty Images)
סם אלטמן בקייטנת המיליארדרים. סוגרים את כל העסקאות|צילום: Getty Images

אוגוסט: ברנינג מן

חשבתם שברנינג מן הוא פסטיבל מוזיקה אלטרנטיבי ואנטי קפיטליסטי? שהוא מאכלס צעירים אנרכיסטיים ושונאי ממסד? תחשבו שוב. מתברר שלפסטיבל שנערך במדבר נבדה, מקימים במיוחד שדה תעופה קטן שמיועד לכל מטוסי הג'ט הפרטיים של המיליארדרים שבאים להתהולל בו. אולי בעבר הוא היה בנוי על רעיונות של שיוויון ואנטי צריכה, אבל כמו שקורה לכל דבר – גם הוא התמסחר. עשירי העולם מתים על ברנינג מן, ולא אכפת להם אם הם לא רצויים שם. החל משנות ה-90 הפסטיבל היה מעין סמל סטטוס של האליטה הטכנולוגית. לארי פייג וסרגיי ברין הם ברנרים כבר שנים. גם מארק צוקרברג ודאסטין מוסקוביץ' מבלים בפסטיבל, וכך גם משקיע העל ומנהל קרן הגידור ריי דאליו, שרצה להבין על מה כל ההייפ ונשאר מאז 2019. מאות מטוסים פרטיים הגיעו השנה לפסטיבל בימים הראשונים שלו, מה שהופך את הרעיונות של הקיימות למעט מיותרים. הם מסתובבים בפלאיה – העיר המרכזית שהוקמה עבור הפסטיבל – במכוניות גולף קטנות וישנים באוהלים מפוארים, כולל רהיטים נוחים, מיזוג אוויר ושפים פרטיים, כי צריך גם לאכול.

ספטמבר: מופע היאכטות של מונקו

מי לא אוהב את הנסיכות הקטנה והיוקרתית, ומי לא אוהב יאכטות, סליחה – סופר יאכטות? כאלה יש בשפע באירוע היאכטות העולמי במונקו, אירוע פתוח לציבור בעלות של 640 דולר ליום. בסוף הקיץ, מתקבצים פה עשירי העולם, כדי להציג את הצעצועים האולטרה יקרים שלהם. אתם לא חושבים שזה משהו שאפשר לראות במרינה בהרצליה, כן? זה המקום של המגה יאכטות – ספינות ענק עמוסות כל טוב ועולות מיליונים רבים. למעלה מ-100 ספינות משתתפות בתצוגה, אורכן הממוצע 50 מטר. יש בהן מעליות פנימיות, ברים, ספא, בריכות שחייה, חדרי כושר ומנחת מסוקים. החודש יוכלו המבקרים לחזות ביאכטה באורך 73 מטר בשם Planet Nine, בבעלותו של המיליארדר הפקיסטני-אמריקאי סעיד קאן, שאותה אפשר לשכור ב-650 אלף דולר לשבוע בלבד ולרכוש בעלות של 86 מיליון דולר.

תערוכת האמנות פריזה (צילום: getty images)
תערוכת האמנות פריזה. מחדשים אוספים|צילום: getty images

אוקטובר: יריד האמנות Frieze

מדי שנה מתקבצים עשירי העולם בלונדון, במטרה להוסיף יצירות יקרות ועכשוויות לאוספי האמנות שלהם. יריד פריז הבריטי, הוא בדיוק המקום לעשות את זה עבור מי שמעדיפים אמנות מהמאה ה-21 במחירי עתק. בשנים האחרונות נצפו שם מיטב אספני האמנות, כמו סטיב כהן, מנהל קרן השקעות Point72, או לורנס גראף מהקרן Diamond titan. נראה שמנהלי קרנות הון אוהבים מאוד אמנות. היצירות נמכרות שם במיליוני דולרים לחתיכה, אבל יש גם דיסקרטיות – ולא תמיד אפשר לדעת מי קנה מה. היריד פתוח לכולם במחיר שווה לכל נפש, אבל הרוב המכריע יכולים רק לשזוף את העיניים. השאר, ירכשו יצירות ויתמנגלו במסיבות שוות במיוחד לבאי היריד האמידים פלוס פלוס.

נובמבר:  Le Bal des Débutantes

הנה אירוע שפשוטי העם ממש לא מוזמנים אליו, והוא מסורת של מאות שנים סדרות מהמאה ה-19. מדי שנה נערך נשף, ובו הנערות הצעירות של עשירי העולם מוצגות בפני החברה. המטרה פשוטה – להציג את הדור הבא של נשות החברה העשירות, להתחכך בכל מי שחשוב, ואולי גם להניע שידוכים. הנשף הוא כמובן למוזמנים בלבד, ואיש לא יכול לקנות את מקומו – גם לא המיליארדרים הגדולים ביותר. אופלי רנוארד, מייסדת הנשף במתכונתו הנוכחית, בוחרת בפינצטה בערך 20 נשים צעירות מדי שנה, והם נוסעות לפריז לסוך שבוע של פינוקים, צילומים, איפור ושיער, פגישות, כשהשיא הוא הנשף עצמו.

בין הנערות שהוצגו בנשף, היו ביתה של הנסיכה האיטלקייה ולנטינה מונקאדה, הנסיכה הלן מאורליאנס, בנות מהאליטה ההוליוודית, למשל בנותיו של פורסט וויטיקר, אוטום וטרו, ובתן של ריס וויתרספון וריאן פיליפה, אווה, יורשות המיליארדים ארמניטה מלון, קיילה רוקפלר, ליילה בלווטניק ואמנדה הירסט – לרוב עם הוריהן העשירים ורבי ההשפעה. כל מנעמי סוף השבוע, ממומנים על ידי נותני חסות, והעשירים לא נאלצים להכניס יד לכיס.

דצמבר: ערב השנה החדשה בסנט בארטס

האי סנט בארטס בקריביים, נחשב כבר שנים לאי המיליארדרים, ומפורסם באולטרה עשירים שבאים לנפוש בו. האי מציע שלל פינוקים אקסקלוסיביים לאלה שיכולים להרשות את זה לעצמם, והם אוהבים במיוחד לפקוד אותו בערב השנה החדשה. חוף ניקי באי הוא אחד המקומות הפופולאריים, והיאכטות שעוגנות בו הן עדות מובהקת לכך. ג'ף בזוס, ג'ניפר לופז, דייוויד גפן, דיאן פון פורסטנברג וברנרד ארנו, אחד האנשים העשירים בעולם, מגיעים לשם באופן קבוע. מייק טייסון, מייקל ג'ורדן וסקוט דיסיק לא מפספסים. במשך השנים, הרבה היו מתארחים למסיבת השנה החדשה אצל האוליגרך רומן אברמוביץ. אבל מאז שהבעלים לשעבר של צ'לסי חטף סנקציות – צריך להזיז את החגיגה למקום אחר. המסיבה השנתית שלו, שעלותה עשרות רבות של מיליונים, הייתה שם דבר באי, וכללה אורחים כמו רופרט מרדוק ואורלנדו בלום, הופעות של ביונסה, בופה אינסופי וחגיגה של שמפניות ואלכוהול. נקווה שיימצא אוליגרך אחר שיממן את כל זה.