יתרות מטבע החוץ (מט"ח) שמחזיק בנק ישראל המשיכו לטפס בספטמבר והסתכמו בסוף החודש בסך של 220.4 מיליארד דולר - גידול של 2.99 מיליארד דולר לעומת סוף אוגוסט, כך דיווח היום (שני) בנק ישראל. רמת היתרות עומדת על 42.8% מהתוצר המקומי הגולמי. בבנק מסבירים את הגידול ביתרות בעיקר ב"שערוך".

יתרות המט"ח משמשות כמעין כרית ביטחון עבור השקל המקומי, ואף זכו להתייחסות בדוחות הורדת דירוג האשראי האחרונים של החברות מודי'ס ו-S&P, שציינו כי הן "גבוהות מאוד", כלשונן. לפי חברת S&P, "יתרות המט"ח מהוות כרית ביטחון משמעותית, ולדעת החברה בהתחשב בכך שהן מכסות פי 1.6 מהחוב החיצוני של כלל המשק (מגזר ציבורי, בנקים וחברות חוץ-בנקאיות), הן מאפשרות למדינת ישראל מרחב תמרון במדיניות".

לאחר פרוץ המלחמה, ב-9 אוקטובר אשתקד, הודיע בנק ישראל כי ימכור יתרות מט"ח "בהיקף של עד 30 מיליארדי דולר על מנת למתן את התנודות בשער השקל ולספק את הנזילות הנדרשות להמשך הפעילות הסדירה של השווקים". עם זאת, לבסוף מכר הבנק רק כ-8.2 מיליארד דולר במהלך אוקטובר ועוד כ-300 מיליון שקל בחודשים נובמבר, אך התוכנית עדיין בתוקף.

היום התחדש המסחר במט"ח לראשונה לאחר ראש השנה, וביטא את התנודות של הימים האחרונים לאחר מתקפת הטילים האיראניים וההסלמה בלבנון. שערו היציג של הדולר זינק ב-1.72% מול שערו האחרון שנקבע ביום שלישי 1 באוקטובר, לרמה של 3.786 שקלים. האירו היציג הוסיף 0.75% ונסגר על שער של 4.156 שקלים.