מתווה הפיצויים המורחב לעסקים במהלך המלחמה יימשך באותה מתכונת גם בחודש דצמבר, כך הודיע שר האוצר בצלאל סמוטריץ' במליאת הכנסת. ההארכה אינה דורשת חקיקה אלא צו של שר האוצר אך טעונה באישור ועדת הכספים.

כל הבעיות עם התקציב החדש שאישרה הממשלה | עושים סדר
מסתבכים עם חישוב מענק הפיצויים מהמדינה? הנה עזרה בחינם
ראש המועצה לנתניהו: "מתזזים אותנו כמו ילדים בני 4"
במקום למלחמה: עוד 100 מיליון שקל יועברו לאורית סטרוק

שלושה ימים לאחר שהחל חודש דצמבר ועל רקע ביקורת על אי הוודאות שבה נותרו העסקים, הודיע השר כי מתווה הפיצויים יימשך באותם תנאים. בשבוע שעבר דווח כי בכירים באוצר העריכו כי מתווה הסיוע יימשך אך לא ידעו להגיד באילו תנאים. כעת נודע כי באוצר החליטו לא לנקוט בשינוי. מתווה הפיצויים המרוחב לעסקים מקנה זכות לפיצויים לעסקים שמחזורם השנתי מגיע עד ל-400 מיליון שקל.

מההסתדרות נמסר כי בשעות האחרונות סיכם יו"ר ההסתדרות ארנון בר-דוד עם מנכ"ל משרד האוצר שלומי הייזלר ועם הנהלת האוצר על המשך מתווה החל"ת (חופשה ללא תשלום) במשק גם בחודש דצמבר. המתווה קובע הקלות להוצאת עובדים לחל"ת ובין היתר מפחית את תקופת החל"ת המינימלית הנדרשת לקבלת דמי אבטלה מ-30 יום ל-14 יום.

תנאי מתווה הפיצויים

לפי תנאי מתווה הפיצויים לעסקים, קרן הפיצויים של מס רכוש תפצה עסקים בכל רחבי הארץ שמחזור הפעילות שלהם הוא 18 אלף שקל עד 400 מיליון שקל ושספגו ירידה במחזור של מעל ל-25% לדיווח חד-חודשי או 12.5% לדיווח דו חודשי בחודשים אוקטובר או נובמבר 2023 (או שניהם).

עסקים שמחזור העסקים שלהם הוא 18 אלף שקל עד 300 אלף שקל בשנה: זכאים למענק המשכיות עסקית קבוע בהתאם לרמת הפגיעה בעסק לפי הפירוט בטבלה המצורפת. לעוסקים פטורים ממע"מ יוענק סכום קבוע בהתאם לגודל העסק: 1,750 שקל לעסקים עם מחזור של עד 49,800 שקל בשנה ו-3,300 שקל לעסקים עם מחזור של עד 120 אלף שקל בשנה.

נוסחת המענק לעסקים בעלי הכנסה של עד 400 מיליון שקל (צילום: דוברות משרד האוצר)
נוסחת מענק הפיצויים|צילום: דוברות משרד האוצר

עסקים שמחזור העסקים שלהם הוא 300 אלף שקל - 400 מיליון שקל בשנה: יהיו זכאים למענק המשכיות עסקית שיורכב מהחזר תשומות (החזר הוצאות) של 7%–22% אחוז, בהתאם לשיעור הפגיעה במחזור העסקים וכן מהחזר של 75% מהוצאות השכר ביחס לגובה הפגיעה, בהתאם לנוסחה המצורפת.

הפיצויים לעסקים עם מחזור עסקאות של 300 אלף שקל עד 100 מיליון שקל יהיו כפופים לתקרת פיצוי של 600 אלף שקל. לעסקים עם מחזור של 100–300 מיליון שקל תקרה זו תעלה בהדרגה עד לרמה של 1.2 מיליון שקל. הפיצויים לעסקים עם מחזור עסקאות של 300–400 מיליון שקל יהיו כפופים לתקרה של 1.2 מיליון שקל.