ראש רשות החירום הלאומית, יורם לרדו, הכריז היום (ראשון) כי לא נותרו יותר חדרי מלון פנויים לפינוי תושבים. "התפוסה של החדרים מלאה", הסביר, "משאב בתי המלון הוא מצומצם - ואנחנו מיצינו אותו, פועלים להרחיב את המענה".
נכון לעכשיו, ישנם 120 אלף תושבים מהצפון והדרום הכלולים בתוכניות הפינוי במימון המדינה, זאת לאחר שאושרו לפינוי 14 יישובים נוספים בצפון. לרדו הסביר את המצב: "אנחנו ממצים את משאב בתי הארחה ככל יכולתנו. אם נידרש לפינויים נוספים, אנחנו ניאלץ לשכן את המתפנים במתקני ציבור, אך נשתדל להימנע מכך. יש לנו תכנית ייעודית לעניין הזה. צוותים של משרד התיירות עושים כל מאמץ להכניס למתקנים מסודרים".
קריית שמונה תפונה עד הערב, לתושבי אשקלון לא נותרו חדרים
באזור הצפון פונו כל היישובים שנמצאים בגבול הגדר, ליישובים הללו הצטרפו 14 יישובים שאושרו לפינוי היום. במקביל, החלו לפנות את תושבי העיר קריית שמונה, שמספרם עומד על כ-23 אלף. ברשות החירום הלאומית מעריכים כי פינוי קריית שמונה יסתיים עד שעות הערב היום.
על פי המצב הנוכחי, לא נותרו חדרים פנויים עבור תושבי אשקלון שפונו ובהם נכים ומבוגרים. לכך התייחס יורם לרדו והבטיח: "אנחנו פועלים להרחיב את המענים. כרגע זה פער שאנחנו לא יודעים לגשר עליו. כל חדר שיתפנה ילך לעיר אשקלון. מיד כשנסיים את פינוי תושבי קריית שמונה עוד הערב נקצה כל חדר פנוי לאשקלון. אנחנו מבינים את האתגר - ומחפשים פתרונות יצירתיים". בנוגע לעיר שדרות - כרגע ישנם 30 אלף אנשים תושבי העיר שנמצאים במתקני הארחה.
"כל משרדי הממשלה יצטרכו לסייע"
לרדו התייחס לצרכים שיש לספק לתושבים שפונו מבתיהם בתחומי השונים ובראשם בריאות וחינוך. "אנחנו ניתן מענה בנוגע לבתי ספר, גנים וכו'. אנחנו נתכלל את כולם. כל משרד ממשלתי יצטרך לתת מענה מערכתי. לדוגמה בים המלח הבאת גננות מערד. בתחום של בריאות, אנשים מנותקים מקופות החולים שלהם - ונדרש מענה מערכתי לכך. משרדי הממשלה איתנו". ראש רשות החירום הלאומית הסביר כי יוקם מערך, שאמנם לא יהיה הכי אופטימלי, אך יספק מענה לצרכי התושבים המפונים.
בנוגע למשך הפינוי השיב: "כל מי שפינינו ישהו במתקנים עד הודעה חדשה. כרגע התאריך הרשמי הוא עד 2.11 ואנחנו נאריך את השהות במתקנים ככל שיידרש. במקרים שבהם שמענו שמבקשים להוציא את התושבים מבתי המלון, הם מיד מטופלים".