בכירי משרד האוצר נפגשו במהלך הלילה (בין ראשון לשני) עם חברי קבינט המלחמה במשך 3 שעות. עיקר הדיון עסק בעלויות הלחימה, ולפי הנתונים שהציגו בכירי האוצר, עלות של יום מלחמה עולה כמיליארד שקלים. הסכום הזה כולל עלויות ישירות של שכר המילואים, עלויות שעות טיסה ודלק, מזון ותחמושת. הסיוע האמריקני יביא להחזרת כ-9 מיליארד דולר מעלויות רכש התחמושת והציוד.
במהלך הישיבה דנו חברי קבינט המלחמה ובכירי האוצר בשינויים בסדרי הכוחות של חיילי המילואים ובצורך לשחרר עובדים חזרה לשוק העבודה. עם זאת, הובהר שכרגע הצורך המבצעי גובר על צרכים אחרים. סוגיית הכספים הקואליציוניים לא עלתה באופן ישיר בדיון הלילי, אם כי בעקיפין נרמז לכך שייתכנו בכספים האלה שינויים.
השר בני גנץ אמר לאנשי האוצר בדיון שהוא "מבקש לראות את התקציב החדש ולוודא שסדרי העדיפויות נכונים", ושר האוצר בצלאל סמוטריץ' השיב: "הכול על השולחן, נפתח את התקציב ונעשה בחינה מחדש". גורמי המקצוע הסבירו בדיון כי שנת 2024 תהיה "מאסיבית" בנושא הביטחון, וכי תידרש הגדלה של התקציב.
"חלק מתקציב הביטחון יגיע על חשבון התייעלות משרדי הממשלה וחלק על חשבון גידול הגירעון", הסבירו בדיון גורמי המקצוע. "הנקודה החשובה היא הכנסות המדינה שמוגדרות כרגע כנעלם גדול מאוד כל עוד הלחימה נמשכת וכל עוד המשק לא חוזר לפעילות מלאה".