נציגי העסקים דורשים סיוע נוסף מהממשלה: נשיא התאחדות התעשיינים פנה לשרי האוצר והפנים בבקשה להקפיא את העלאת תעריפי הארנונה המתוכננת לשנת 2024 כדי להקל על העסקים. במכתב ששלח לשרים ד"ר רון תומר הוא כותב כי "הקפאת העלאה בארנונה לשנת 2024 היא צעד הכרחי על מנת להקל על העומס הכספי אשר נכפה על עסקים השואפים להחלים ולצמוח לאחר המצב הבטחוני".
• גנץ איים להתנגד , נתניהו לא מתרגש: "התקציב עונה על הצרכים"
• התעצמות יו"ש, תרבות חרדית: הסעיפים שסמוטריץ' מתעקש לתקצב
• "על כל כוס קפה חושבים פעמיים": החרדה הכלכלית מחריפה
• באילו ערים הישראלים חזרו לקנות - ובאיזה לא
• הכנסת אישרה את מתווה החל"ת והפיצוי לעסקים. כך זה יעבוד
לטענת תומר, המכהן גם כיו"ר נשיאות המעסיקים והעסקים, "התחייבות הממשלה לטיפול במחוללי האינפלציה ובתעריפי הארנונה בפרט, מחייבים נקיטת צעדים אקטיביים ומיידים למניעת גידול נוסף בתעריפי הארנונה בשנת 2024 לצד צעדי התייעלות בתוך הרשויות כדי לייעל תהליכים ולהפחית לחץ פיננסי".
לפי החישובים ששלח תומר לשרים בצלאל סמוטריץ' ומשה ארבל, העלאת הארנונה הצפויה בשיעור של 2.68% בשנת 2024 משמעותה "תוספת מיסוי בגובה של מעל ל-900 מיליון שקל בשנת 2024 על אזרחי מדינת ישראל והמגזר העסקי". לפי אגף הכלכלה של ההתאחדות, תוספת זו מתחלקת יחסית שווה בשווה בין המגזר הפרטי והאזרחים הפרטיים.
לפי תומר, השתת תוספת זו "תתרחש בניגוד להצהרות הממשלה למנוע גידול בתעריפי הארנונה כחלק מהמאבק במחוללי האינפלציה".
לטענת ההתאחדות, מחקר השוואתי של מחירי התשומות לתעשייה שביצעה חברת גיזה זינגר אבן מעלה כי תעריף הארנונה לתעשייה בערים נבחרות בישראל גבוה בממוצע בכ-30% ביחס לארה"ב וב-45% ביחס לאירופה. רשימת הערים הנבחרות כוללת את ראשון לציון, מודיעין, חולון, פתח תקווה, נתניה, יבנה, רמלה-לוד, חיפה, ירושלים.
בהתאחדות אומרים כי בכוונה לא הוכנסה תל אביב לתוך ההשוואה משום שהנדל"ן בה יקר מאד עבור מפעלי תעשייה, ומשום העירייה נוטה להקשות על בתי תוכנה לזכות בהגדרה של תעשייה וגובה מהם תעריפי ארנונה גבוהים יותר המוטלים על עסקים למטרות מסחר.
בהמשך המכתב רומז תומר כי העלאת תעריפי הארנונה לתעשייה עשויה להוביל לעליית מחירים לצרכנים: "עלויות עודפות אלו 'מתגלגלות' למחירי המוצרים במשק ומקשות על יישום מדיניות הממשלה להורדת יוקר המחייה", כלשונו.