השר חיים כץ ומנכ"ל משרדו הציגו הבוקר (ראשון) לממשלה את יעדי משרד התיירות, ובראשם להגיע ל-7 מיליון תיירים שייכנסו לישראל בשנת 2030. צפי ההכנסות למשק בשנה זו, מהתיירות הנכנסת ומתיירות פנים, נאמד ב- 75 מליארד שקל. מספר המשרות בתעשיית התיירות צפוי לעמוד על 220 אלף.

כיום, היצע חדרי המלון בישראל עומד על כ-58 אלף חדרים, להשגת יעד של 7 מיליון תיירים נדרשת תוספת של כ- 12 אלף חדרי אירוח. בשנת 2024 צפויים להתווסף 3,941 חדרי מלון בישראל. התוכנית של משרד התיירות להאצת קצב בינוי המלונות, כוללת קיצור הליכי תכנון, בחינה של מימוש תוכניות בניין עיר (תב"ע) ועירוב שימוש, לצד כתיבת תוכנית מתאר ארצית לתיירות.  

פעולות אלו מצטרפות לצעדים שבוצעו על ידי המשרד בשנה האחרונה לטובת גיוון והגדלת ההיצע. בין היתר, הורדת מגבלת הגובה על בינוי מלונות בחוף הצפוני באילת ומכאן הוספה של מאות חדרים בעיר, קידום תוכנית "פופ-אפ עונתי" - הפעלת מתחמי גלאמפינג וקמפיינג במחיר שווה לכל נפש בעונת השיא, והקמת ועדה להסרת חסמים לקיצור משך הליכי הקמת בתי מלון.

מלון שרתון תל אביב חוף ים תל אביב (צילום: 123rf, חדשות)
לקראת הוספה של עוד אלפי חדרי מלון. ארכיון|צילום: 123rf, חדשות

"רושם רע": תקודם רפורמה בביקורת הגבולות

במקביל, החל מסוף 2023 יוכלו תיירים מהודו להגיש בקשה לוויזה בצורה מקוונת, מהלך הצפוי להגדיל דרמטית את תנועת התיירות מהמדינה. בשיתוף פעולה עם משרד הפנים, החל מסוף השנה תכנס לפעולה מערכת ה E-visa ויחל פיילוט לנכנסים מהודו, מה שיקל על הגשת הבקשות והגדלת כמות התיירים.

לצד זאת, פועל המשרד מול רשות האוכלוסין וגורמי הבטחון, לקידום רפורמה בביקורת הגבולות, שמטרתה שינוי בהליכי התחקור בשערי הכניסה והיציאה מישראל, שלעיתים קרובות נעשים בצורה פוגענית, מותירים רושם רע אצל התיירים ופוגעים בתיירות חוזרת.

שר התיירות חיים כץ: "משרד התיירות הופך למדיד. נפנה משאבים לשווקים עם פוטנציאל אדיר שלא מימשנו עד כה, בדגש על השוק האסייתי. אנו מחוייבים ליחס הולם לתיירים. אני פועל מול גורמי הבטחון במטרה להביא לשינוי בהליך הבידוק בכניסה וביציאה מהארץ".