ביטול הפטור ממס בפנסיה ירד מחוק ההסדרים והפטור יגדל מ-52% ל-67%, כך אושר היום (ראשון) בוועדת השרים לתיקוני חקיקה. האוצר תכנן לבטל את הגדלת הפטור ממס בשנת 2025, אך נתקל בהתנגדות עזה למהלך, בין השאר של ההסתדרות.
הטבת המס לפנסיונרים היא תולדה של חקיקה שבוצעה על ידי השר חיים כץ בהיותו יו"ר ועדת העבודה, הרווחה והבריאות שקבעה הסדרי פיצוי בגין ביטול החיסכון ההוני.
איך זה ישפיע על הכיס שלנו?
לפי החוק, בכל כמה שנים עולה הסכום של הפנסיה שפטור ממס. בשנת 2012 - 43.5% מהפנסיה הייתה פטורה ממס, בשנת 2016 שיעור ההטבה עלה ל-49%, בשנת 2022 שיעור הפנסיה שהיה פטור ממס עלה כבר ל-52% וכעת לאחר שהביטול המתוכנן ירד מחוק ההסדרים - בשנת 2025, הפטור יעלה ל-67% מתוך תקרה מסוימת.
כך למשל, קצבת פנסיה בגובה 10,000 שקלים תקבל מ-2025 הטבת מס נוספת – תוספת לקצבה בגובה 192 שקלים. למרוויחי קצבה של 15 קלף שקלים – התוספת תהיה 274 שקלים. ככל שעולה הקצבה, כך גם עולה ההטבה. על קצבה חודשית גבוהה מאוד של 20 אלף שקלים – הקצבה תעמוד על 479 שקלים.
"המדינה חייבת לכבד הסכמים"
שר התיירות חיים כץ בירך: "מנענו פגיעה בחסכון הפנסיוני בהיקף של 700 מיליון ש"ח בשנה. הורדת הסעיף לביטול המס מחוק ההסדרים מכניס בפועל את הטבת המס לתוקף. המדינה חייבת לכבד הסכמים ולקיים את החוקים שהיא מחוקקת גם אחרי עשרות שנים. אני מודה לשר האוצר בצלאל סמוטריץ' שנענה לפנייתי, ובעקבות ההסכמות והחקיקה שהוצגה בפניו, הסכים לתמוך בהורדת הסעיף מחוק ההסדרים".
יו"ר ההסתדרות ארנון בר-דוד הביע את התנגדותו לביטול הגדלת הפטור בעת הצגת ההסכם בין האוצר להסתדרות: "אני עומד על התנגדותי לביטול הטבת הפנסיות במגזר הציבורי בחוק ההסדרים, אני מניח שזה לא יעבור, קשה מאוד לחוקק חוקים נגד ההסתדרות". לאחר ההודעה הבוקר על המהלך כתב בר-דוד: "הבטחתי שלא תהיה פגיעה בגמלאים ועמדתי במילתי".