ערן יעקב, מנהל רשות המיסים, העביר ביקורת על היזמים ואנשי ההייטק שמתבטאים בעד העברת הכספים ממדינת ישראל או אי תשלום מיסים: "ראוי וחובה לקיים שיח אחר". יעקב השתתף בפורום Duns 100 השנתי של בכירי ענף המיסוי הבוקר (חמישי), במלון רויאל ביץ' בתל אביב, בהנחיית עיתונאי חדשות 12 גדעון אוקו.
"בנוגע לרפורמה המשפטית, כאיש מקצוע וכאזרח אני מוטרד מדבר אחד: לעיתים בהסתכלות הפיננסית, יש פער בין השיח לבין האווירה והתבטאויות החברות בנושא העברת הכספים", אמר יעקב. "מותר להעביר את הכספים אבל צריך לשים לב כי לפעמים הדברים מתגלגלים לא כמו שרצו, ונוצר תהליך שאף אחד לא התכוון. אלו אמירות שעלולות להשפיע באופן ישיר או עקיף על הכלכלה ועל השקעות. אני חושב שצריך, ראוי וחובה לקיים שיח אחר".
יעקב המשיך ודיבר על מדיניות המיסוי בישראל והבהיר שלחברות מכל העולם נוח לעשות פה עסקים: "בנושא המיסים, מדינת ישראל עם משטר מס מאוד נוח לעשיית עסקים. כמובן שיש דברים שצריך לטפל בהם מבחינה בירוקרטית. בנושא השקעות של חברות בינלאומיות שמגיעות לישראל, הן נהנות מאחוזי מיסים נמוכים והטבות רבות. בישראל קיים אקו-סיסטם מצוין, מהאנשים החכמים בעולם המאפשרים כלכלה טובה ויוזמה רבה. מטריד אותי שחברות מהעולם מנסות לשאוב את המוח הישראלי, מכעיס אותי לדעת שאנשים יצירתיים שגדלו והתחנכו פה מנסים לא לשלם מיסים, יש אוכלוסיות עם מודעות מופחתת לתשלום מיסים".
גם עו"ד דן ביין, ממשרד ביין ושות׳, סגן נשיא בית המשפט המחוזי חיפה בדימוס, השתתף בכנס והתבטא בנושא הרפורמה במערכת המשפט. "בנושא הרפורמה המשפטית, עילת הסבירות מאוד חשובה גם בתחום המס", טען. "השאלה היא אם הולכים לגישה הרחבה של הרפרומה, שאומרת לבטל לגמרי את עילת הסבירות. גם אם הרפורמה רק מתרכזת בתחום המשפטי זה יוצר אווירה שבתי המשפט לא יעזרו, או מאוד יימנעו מלהתערב בהחלטות מנהליות, גם בתחום המיסים. נושא זה יהווה אחד השיקולים שיכולים להשפיע על משקיעים. השאלה היא אם יש להם סיכוי מול בתי המשפט או לא, לכן הרפורמה בהכרח עלולה להשפיע".
בימים האחרונים התבטאו אנשי הייטק ישראלים בנושא הרפורמה, ואחדים טענו שיעבירו את כספם מישראל. האחרון שבהם היה מייסד היוניקורן וורביט, תום ליבנה, שאמר כי הוא מתכוון לעזוב את הארץ ולהפסיק לשלם פה מיסים.