אנשי התעשייה ופוליטיקאים התכנסו היום (שני) לדון בענייני השעה ב"וועידת התעשייה וההייטק", כשבמרכז הדיון עמדה המהפכה המשפטית. בתחילת הכנס, שארגנה התאחדות התעשיינים, התייחס שר הכלכלה ניר ברקת למאמצי הפשרה ואמר: "היום בערב סיעת הליכוד תצביע על מתווה חדש במטרה לרכך אותו לנסות לאותת לצד השני שאנו מבינים כי יש לאחות את השבר שנוצר, אני מעריך כי אני והחברים נעשה את הצעד הנכון".
סיקור N12
- הפגישה הלילית של חברי הליכוד ואנשי העסקים
- אזהרת בכירי משרד האוצר מהמהפכה המשפטית
- הנגיד נגד הרפורמה: "עלולה להחליש את המוסדות"
עם זאת, נשיא התאחדות התעשיינים רון תומר הסתייג מה"פשרה החד-צדדית", ואמר: "ההצעה של צד אחד לפשרה היא לא פשרה. מנהיגות צריכה אומץ לדבר. יש צד אחד ששולט - ולפעמים כוחו של החזק הוא לדעת לעשות את הצעד הראשון".
במהלך היום, התייחסו רבים מהדוברים להשפעותיה הכלכליות של החקיקה. תומר סיפר בעצמו כי בעלי מפעלים כבר התעניינו בהתאחדות כיצד להעתיק את מפעליהם לחו"ל, בעוד נציגת בנק ישראל ד"ר זיו נאור אמרה כי "אנו רואים הצעות רבות של חקיקה שיקעקעו את היכולת של הבנק לשלוט בריבית".
ח"כ מהליכוד: "לעצור הכול ולהידבר"
במהלך הוועידה, עלה לדבר גם ח"כ אלי דלל מהליכוד. בקריאה חריגה, דלל הביע רצון להשהות את החקיקה: "הרפורמה היא חשובה אבל צריך לדעת איך לעשות אותה. אני יוצא בקריאה לעצור הכול ולשבת להידבר, גם עם אלה שלא רוצים להידבר. ליצור הפוגה, זה גם מה שאומר בישיבת סיעה היום. לעשות משא ומתן עם עצמנו זה לא דבר נכון, לרכך עם עצמנו זה לא דבר נכון".
גם יהלי רוטנברג, החשב הכללי במשרד האוצר, התבטא באופן חריג לגבי השלכות הרפורמה המשפטית. רוטנברג הזהיר מפני הקרע בעם - ואמר כי השוק מצפה לפשרה: "הסנטימנט הנוכחי ומצב הלכידות בחברה מטרידים. כולנו מכירים את הניסיונות הנוכחיים להגיע להסכמות רחבות ומקווים שההסכמות האלה יימצאו בהקדם".