אינפלציה דו ספרתית בבריטניה לראשונה מאז 1982: המחירים ממשיכים לעלות באנגליה בקצב המהיר ביותר ב-40 השנים האחרונות. מדד המחירים לצרכן בממלכה על ב-10.1% ב-12 החודשים עד יולי, עלייה של 0.7% מהחודש שעבר - כך פורסם הבוקר (רביעי).
מדובר בעלייה גבוהה מזו שחזו האנליסטים, ואת ההתייקרויות הובילו מחירי המזון הנוסקים וכן מחירי האנרגיה והדלק. העלייה העולמית במחירי המזון שנגרמה בעקבות הפלישה של רוסיה לאוקראינה, היא הסיבה המרכזית לזינוק במחירים בסופרים בבריטניה. המלחמה עצרה את האספקה הן מרוסיה והן מאוקראינה, שתיהן יצואניות משמעותיות של מוצרים כמו שמן צמחי וחיטה.
על פי בנק אנגליה (הבנק המרכזי של בריטניה) האינפלציה צפויה לחצות את ה-13% ולעצור ברמה של 13.3% ברבעון האחרון של השנה. המשמעות היא שחיקה משמעותית של ההכנסה הריאלית בממלכה, שכן העלייה במשכורות לא מתקרבת לקצב של האינפלציה.
שר האוצר הבריטי, נאדים זהאווי, אמר כי השתלטות על האינפלציה "נמצאת בראש סדר העדיפויות": "אני מבין שהזמנים קשים ואנשים מודאגים מעליית המחירים שאיתה מתמודדות מדינות רבות ברחבי עולם. למרות שאין פתרונות קלים אנחנו עוזרים איפה שאנחנו יכולים, בעזרת חבילת הסיוע בגובה 37 מיליארד פאונד, עם תשלומים נוספים לבעלי ההכנסות הנמוכות ביותר, לפנסיונרים ולנכים, והקלה של 400 פאונד בחשבונות האנרגיה לכולם בחודשים הקרובים".
בריטניה הייתה מהמדינות הראשונות שראו את כדור השלג של האינפלציה מתחיל לגדול, ובנק אנגליה הספיק כבר להעלות את הריבית מספר פעמים לרמה של 1.75%, הרמה הגבוהה ביותר מאז 2008. אמנם העלאת הריבית לא יכולה להשפיע על רמות המחירים העולמיות, אך היא יכולה למתן את הביקושים במשק המקומי ולעצור את עליית המשכורות שיכולה להיגרר בעקבות עליות המחירים ולהביא בתורה לעלייה נוספת באינפלציה.