שיא חופשת הקיץ כבר כאן, עוד רגע הקייטנות יסתיימו, ונדמה שאם פעם התורים הארוכים בנתב"ג גרמו לנוסעים להילחץ ולהגיע כמה שעות לפני הטיסה, הדאגה העיקרית שלהם ממוקדת כעת בהיבט מרכזי אחד - המזוודות, וליתר דיוק בשאלה, האם הן יגיעו ליעדן?

את התמונות של המזוודות האבודות ניתן לראות בנמלי תעופה רבים ברחבי העולם. זה קורה בדרך כלל בגלל חוסר בכוח אדם של חברות התעופה שלא מספיקות להעלות את כל המזוודות למטוס וכמובן גם בגלל בעיות ביטחוניות.

מזוודות אבודות בנתב
מזוודות אבודות בנתב"ג|צילום: n12

המדריך לאיתור מזוודות אבודות בנתב"ג והקבוצה שתעזור לכם

החלטנו לבדוק ולתת הצצה מיוחדת לתהליך שעוברת המזוודה שלנו. אומנם רבים ממליצים לנוסעים לטוס כעת עם טרולי, אבל אם תבחרו בכל זאת לארוז מזוודה, כדאי שתכירו את כל התחנות שהיא עוברת עד שהיא מגיעה למטוס.

  1. התחנה הראשונה של המזוודה היא הבידוק הביטחוני, הרישום וקבלת התג. לפי שלומי עם-שלום, ראש מערך התקשורת וקשרי הממשל של אל על, חשוב להשאיר את כל התגים על המזוודה. לדבריו, דרך טובה לנסות להתמודד עם המצב החדש היא לצלם את המזוודה, "במקרה והיא לא תגיע ויהיה לכם צילום, יהיה לנו יותר קל לזהות ולהביא את זה ישר אליכם", הסביר.
  2. הזמן הממוצע שלוקח למזוודה להגיע למטוס מרגע שליחתה ועד הגעתה לבטן המטוס הוא כשעתיים. התחנה הבאה לאחר ההליך הביטחוני היא המסוע, שיוביל את המזוודה למיון לפי טיסה.
  3. רק לאחר שיתאימו הצוותים המיומנים בין המזוודה לבין הקונטיינר, היא תשלח לבטן המטוס. אם החלטתם בכל זאת לטוס רק עם טרולי אז כדאי שתגיעו מוקדם, כי ברוב המטוסים רק 80 הטרולים הראשונים יעלו למטוס והשאר כבר יישלחו לבטן המטוס.

חשוב לומר שאחרי התמונות של המזוודות הרבות האבודות בנתב"ג, בימים האחרונים החל מבצע ברשות שדות התעופה ומזוודות הוחזרו לבעליהן. נקווה שהתמונות האלה כבר לא יחזרו וכולם יוכלו ליהנות מטיסה נעימה, ואפילו עם מזוודה שתגיע ליעדה בבטחה.