בתום 5 חודשים של משא ומתן: ישראל ואיחוד האמירויות הודיעו הבוקר (שישי) כי הגיעו להסכמות על סחר חופשי בין המדינות. ההסכם צפוי להיחתם בקרוב על ידי שרת הכלכלה אורנה ברביאי והשר לסחר חוץ של איחוד האמירויות אל-זאיודי. ראש הממשלה בנט: "היחסים הטובים שכבר נרקמו בין המדינות מקבלים היום חיזוק בדמות הסכם סחר חופשי".
מדובר בהסכם הכולל בין היתר סוגיות הנוגעות לסחר בסחורות, רגולציה ותקינה, מכס, סחר בשירותים, שיתוף פעולה, רכש ממשלתי, סחר אלקטרוני ושמירה על זכויות קניין רוחני. 95% מהמוצרים הנסחרים בין המדינות כלולים בהסכם ויהיו פטורים ממכס באופן מיידי או הדרגתי: מוצרים מזון, חקלאות, קוסמטיקה, ציוד רפואי, תרופות ועוד. ההסכם גם מקדם את תחום הסחר בשירותים בין המדינות, על ידי הבטחת ודאות רגולטורית בתחומים כגון סחר אלקטרוני, שירותים מקצועיים ועסקיים, שירותי הפצה (סיטונאות וקמעונאות), מחשוב ועוד.
מאז כינון הסכמי אברהם, גדל משמעותית הסחר בין איחוד האמירויות הערביות לבין ישראל והגיע בשנת 2021 להיקף של כ- 900 מיליון דולר. היקף ההטבות ההדדיות על מוצרים שהוסכמו בין הצדדים מכסה למעלה מ-95% מספרי המכס של שני הצדדים וכולל, בין היתר, הורדות מכסים כמעט על כל המוצרים התעשייתיים, וכן הטבות במוצרי מזון וחקלאות.
שרת הכלכלה ברביבאי התייחסה להסכם: "סיום המשא ומתן הינו אבן דרך משמעותית והיסטורית במערכת היחסים בין המדינות ואנו נמשיך לסייע לקהילת העסקים הישראלית לכונן קשרים מסחריים באיחוד האמירויות באמצעות הסכם הסחר החופשי, הנספחות הכלכלית של המשרד וכלי הסיוע הנוספים שהמשרד מעמיד לרשותם".
ראש הממשלה בנט בירך: "זהו רגע חשוב ביחסים בין מדינת ישראל לאמירויות, היחסים הטובים שכבר נרקמו בין המדינות מקבלים היום חיזוק בדמות הסכם סחר חופשי, שישדרג משמעותית את שיתוף הפעולה הכלכלי לרווחת אזרחי שתי המדינות: יותר מסחר, יותר מקומות עבודה, מוצרים טובים במחירים נמוכים יותר. בפגישתי האחרונה עם יורש העצר, השייח' מחמד בן זאיד, בשארם א-שייח', סיכמנו להאיץ את התהליך ולהביאו לידי סיכום בתוך ימים, וכך היה".