הסרט אגדת חורבן עושה היסטוריה ויימכר לראשונה כ-NFT: כל 1,500 הציורים שמרכיבים את הסרט יועלו למכירה דיגטלית על גבי פלטפורמת בלוקצ'יין. המכירה תתקים בשבוע הבא ושעת פתיחתה המדויקת תוכרז 48 שעות מראש בעמודי הסרט ברשתות החברתיות. קולקציית ה-NFT של אגדת חורבן כוללת הין השאר ציורים מקוריים מהסרט וסקצ'ים (שרטוטים) של האמנים מתהליך העבודה.

האפוס הקולנועי יוצא הדופן מורכב מלמעלה מ-1,500 ציורים של האומנים דוד פולונסקי ומיכאל פאוסט, עליהם הם עמלו יותר מ-7 שנים. הסרט בנוי מציורים דוממים אשר המצלמה מטיילת עליהם (בניגוד לסרטי אנימציה רגילים שבהם הציורים מונפשים). העריכה בין התמונות והתנועה שהולכת ונהיית אינטנסיבית ככל שהסיפור מתקדם, תורמות ליצירת המתח שחש הצוה בעת הצפייה בסרט. מדובר בפעם הראשונה בעולם שבה נעשה שימוש בטכניקת אנימציה כזו והסרט זכה בארבעה פרסי אופיר, ביניהם על העיצוב האמנותי הטוב ביותר לשנת 2021.

המכירה תפתח קודם לחברי קהילה ושותפים לפרויקט אשר יוכלו לרכוש 500 יצירות ולאחר מכן תיפתח מכירה של 1,000 היצירות הנותרות לקהל הרחב. הקצאת היצירות תתבצע באופן רנדומלי ושוויוני בין הקונים וכל ארנק יוגבל למקסימום 4 רכישות. בעת המכירה הקונים לא ידעו איזו יצירה רכשו. לאחר 72 שעות מסיום המכירה יחשפו היצירות וכל קונה יגלה באיזו יצירה הוא מחזיק. קונים אשר ירצו לבצע קניית יצירות נוספות לצורך השלמת סצנות יוכלו לעשות זאת מיד בתום הרכישה במסחר בין הקונים דרך פלטפורמת המסחר הדיגיטלית OPEN SEA.

ציור מתוך הסרט אגדת חורבן (צילום: דוד פולונסקי ומיכאל פאוסט)
ציור מתוך אגדת חורבן שיימכר כ-NFT|צילום: דוד פולונסקי ומיכאל פאוסט

"אגדת חורבן" הביא לקולנוע את לראשונה את סיפור המרד היהודי באימפריה הרומית שהידרדר למלחמת אחים והוביל לחורבן בית המקדש השני. הסרט מבוסס על מקורות היסטוריים בהם אגדות החורבן התלמודיות וספרו של יוסף בן מתתיהו "מלחמות היהודים ברומאים".

"כולם מתלבטים אם להגדיר את "אגדת חורבן" כיצירת קולנוע או כיצירת אומנות מתגלגלת", מסר במאי הסרט גידי דר. תמיד אני נלחם להגדיר אותו כקולנוע, אבל הנה, הזדמנות להגדירו כיצירת אומנות, או יותר נכון 1,500 יצירות אומנות, נפלאות, מדהימות מהממות, של שני אומנים גדולים, מיכאל פאוסט ודוד פולונסקי, שציירו את הסרט במשך שבע שנים, ובנו עולם מופלא וקדום עם רלוונטיות מהדהדת לימינו. בואו ניתן לשוק החדש והמסתורי הזה לגלות את העבודה שלהם".

האומן דוד פולונסקי הוסיף: "הסיבה שאנחנו מתעניינים בעולם החדשני של NFT כיוון שזה ניסוי מעניין על איך אומנות באה לידי ביטוי? מזה אומנות? מי בעצם הבעלים של יצירת אומנות? כל אלו שאלות חדשניות עם אותה אנרגיה שהובילה אותנו לייצר את הסרט הזה".