עזיבת החברות הבינלאומיות את רוסיה צפויה להשאיר מיליוני רוסים ללא עבודה במה שיכול להתפתח למשבר הכלכלי החמור ביותר במדינה מאז התפרקות ברית המועצות. אמנם רוסיה לא מפרסמת את נתוני האבטלה הרשמיים שלה, אך האזרחים כבר חשים בטבעת החנק שמתהדקת סביב הכלכלה הרוסית.
במסמך המתעדכן של אוניברסיטת ייל כבר ישנן לא פחות מ-350 חברות שהודיעו במידה כזו או אחרת על עצירת העסקים שלהן ברוסיה. עם זאת יש לציין שחלק מהחברות הבטיחו, לפחות בינתיים, להמשיך להעסיק את העובדים שלהן, על אף שהמכירות של מוצריהן במדינה ייפסקו. כך למשל איקאה, שהודיעה שאמנם תסגור את כל החנויות אך תשמור על המחסנים פועלים ותמשיך לשלם לעובדים.
"הכלכלה הרוסית תפסיד במהירות את ההון האנושי שלה והקצב של העלייה באבטלה יכול להיות גבוה יותר מאשר בשנות ה-90", כתב ולדימיר גימפלסון, ראש מרכז שוק העבודה בבית הספר הגבוה לכלכלה של מוסקבה. על פי גימפלסון, עומקו של המשבר תלוי ביכולת של הממשלה הרוסית לייצר מקומות עבודה חדשים במקום אלה שיאבדו בעקבות עזיבת החברות המערביות, והמהירות שבה העמיתים מהמערב יוחלפו באלה מהמזרח.
גם העצמאים במדינה סובלים ולמעשה כל מי שעובד עם לקוחות מחוץ למדינה. חברות התשלום פייפאל הפסיקה לפעול ברוסיה, וכך גם חברות האשראי מאסטרקארד וויזה, כך שכמעט אין דרכים לקבל תשלום מלקוחות מחו"ל.
הקרמלין הבהיר בעבר שהעלייה באבטלה נלקחה בחשבון בתרחישים של היציאה למבצע באוקראינה. "עברנו מספר משברים, ובכל פעם ננקטו אמצעים לצמצום הפגיעה בצמיחה ובתעסוקה, וזה יקרה שוב גם הפעם", אמר בשבוע שעבר דמיטרי פסקוב, דובר הקרמלין. כעת מוקדם עדיין לומר כמה מקומות עבודה יאבדו, אך בקרמלין מקווים שמספרם יסתכם ב"פחות ממיליון", כך על פי פסקוב.
מחקר שפרסם לפני מספר ימים צוותו של האופוזיציונר הרוסי הכלוא, אלכסיי נבלאני, מראה שברוסיה כבר מתחילים להבין את ההשלכות הכלכליות הקשות שהמלחמה צפויה להביא איתה. שיעור תושבי רוסיה שחושבים שהמלחמה תוביל להתרסקות קטסטרופלית של הכלכלה עלה מ-40% ב-25 בפברואר ל-60% ב-3 במרץ. יש להניח שככל שהסנקציות גוברות וחברות נוספות עוזבות, שיעורם של המיואשים רק הולך ועולה.