אלפי עובדי הייטק ישראלים נשאלו במסגרת מחקר שנתי על שכרם, תנאי ההעסקה שלהם, היכולת להשפיע במקום העבודה והאיזון בין בית לעבודה. לפי מה שהם ענו, בנו בחברת "דן אנד ברדסטריט" את הדירוג של 10 החברות המובילות, אלו שהכי כדאי לעבוד בהן.
במקום ה-10 חברת הסטרטאפ הישראלית "אפס פלאייר", במקום ה-9 "אינטל ישראל", במקום ה-8 חברת התוכנה "מאנדיי" שזינקה מהמקום ה-16. במקום ה-7 נמצאת חברת "מטא ישראל" - לשעבר פייסבוק - צריך להתחיל להתרגל.
במקום ה-6 בדירוג חברת "וויקס", שעולה מקום אחד בדירוג. במקום ה-5, מי שעשתה קפיצה משמעותית מהמקום ה-12 - חברת הסייבר "פאלו אלטו". "עובדים מחפשים לא רק את חבילת התגמולים", הסבירה גליה אקשטיין, מנהלת משאבי אנוש בכירה בחברת פאלו אלטו נטוורקס. "הם יכולים לקבל את זה היום בהרבה מקומות, ואנשים מחפשים הרבה מעבר".
הקפיצה של פאלו אלטו לעשיריה הראשונה נבעה משינוי גישה שקורה בכל ההייטק הישראלי. גישה שאומרת לא רק שכר ותנאים, אלא גם ואולי בעיקר, חופש פעולה לעובד. "הכנסנו הרבה יותר גמישות, אנחנו מודדים אותם רק על בסיס היעדים שלהם, ולכן יש להם הרבה אפשרות להחליט מתי הם עובדים ואיפה הם עובדים", הסבירה אקשטיין.
במסגרת הסקר, העובדים דירגו את סביבת העבודה כדבר שמשפיע הכי הרבה על שביעות רצונם. לאחר מכן פיתוח הקריירה, ההתנהלות של החברה עם משבר הקורונה, רק לאחר מכן תנאי השכר ולאחר מכן תדמית הארגון. "אנחנו יכולים להחליט בבוקר אם להגיע למשרד או לא להגיע למשרד", הסביר אלון אדלר, מנהל צוות פיתוח בחברה.
"יש לעובדים הרבה אפשרות להחליט מתי ואיפה הם עובדים"
נמשיך את הדירוג עם ארבע החברות שמובילות הטבלה: במקום ה-4 חברת התוכנה האמריקנית "סיילז פורס" שזינקה מהמקום העשירי. במקום ה-3 חברת "איירון סורס", ששומרת על מקומה. במקום השני "גוגל ישראל" ובמקום הראשון חברת "מייקרוסופט מחקר ופיתוח", שמובילה את הטבלה זו השנה השלישית ברציפות.
צריך לשים לב גם לתחתית הטבלה או מי שעשו ירידות דרמטיות בדירוג כמו למשל חברת "פלייטיקה", שצונחת מהמקום ה-5 למקום 40. לפי המחקר, כשליש מהעובדים בהייטק לא היו מרוצים מהמעסיקים שלהם בזמן משבר הקורונה.
"לעובדים חשוב לראות שרואים אותם", אמרה אפרת שגב, סמנכ"לית דאטה ואנליזה בדן אנד ברדסטריט. "בסופו של דבר, כשהם מגיעים למקום העבודה, הם רוצים לראות שמקום העבודה דואג להם ולצרכים שלהם – וגם למעטפת". על פי ההערכות בתעשיית ההייטק הישראלית, יש מחסור מידי של יותר מ-15 אלף עובדים. אם חברות לא יביאו בחשבון את כל הפרמטרים של הדירוג הן עלולות להפסיד בקרב על כל עובד.