ישראל יקרה, אבל עד כמה? שלחנו נציגות לבדוק מחירים של אותם המוצרים בחמש ערים שונות - ניו יורק, ורשה, לונדון, ברצלונה וברלין. מה היו פערי המחירים, והאם ישראל היא אכן מדינה פחות זולה? יצאנו לבחון בשטח וגייסנו לעזרתנו חמש ישראליות המתגוררות במדינות השונות שיסייעו לנו בבדיקה.
נכנסנו לרשת זארה, לבחון את מחירי הבגדים לחורף ולהשוות לתמחור בישראל. הפריט הראשון שבחנו הוא מעיל שחור לגבר. בברצלונה - 373 שקלים, בלונדון - 525, בניו יורק - 638, בברלין - 482 ובפולין, מחיר של 404 שקלים. כלומר, בתל אביב המחיר היקר ביותר, 700 שקלים - פער של עד 87 אחוזים.
הפריט הבא שבדקנו היה שמלה שחורה לאישה, גם היא מזארה. בברצלונה - 110 שקלים, בוורשה - 113, בלונדון - 132, בברלין - 149, בניו יורק - 160 ובתל אביב 199 שקלים, כלומר המחיר בארץ הוא הגבוה ביותר בפער של כ-80 אחוזים.
קשה לשכוח את ההתנפלות המטורפת שהתרחשה עם פתיחת הסניף הראשון של H&M בישראל, אבל האם ההגעה של הרשת הביאה גם בשורה במחירים? בחנו כמה עולה חולצה לנשים. בברצלונה ובברלין העלות היא 22 שקלים בלבד, בלונדון - 40, בוורשה - 48, בניו יורק - 58 ובישראל, בפער של כ-309 אחוזים, עלות החולצה היא 90 שקלים.
כיצד ניתן להסביר את הפער הזה? בישראל הקניונים והיצרנים קובעים את מחיר המוצר והשוק מאוד ריכוזי - 3 או 4 קבוצות מחזיקות ברוב חנויות הביגוד. אך, חשוב לזכור כי רשתות האופנה הישראליות נפגעו מאוד בשנים האחרונות. בית עסק בארץ משלם פי 10 ארנונה מתשלום ארנונה למשק בית ועלויות השכירות מתווספות לחשמל ודלק שמחירם גבוה. אם נרצה לסיים באופטימיות, הפערים עדיין גדולים אבל המחירים בתחום האופנה בישראל נמוכים יותר מבעבר.