הממונה על השכר במשרד האוצר, קובי בר נתן, הוציא אתמול (ראשון) הנחיה דרמטית שתאפשר למאות אלפי עובדי המגזר הציבורי להמשיך לעבוד מהבית במתכונת חלקית עד סוף חודש אוקטובר. אלא שההודעה מאתמול היא רק יריית הפתיחה למשא ומתן קדחתני בין הממשלה לבין ההסתדרות והוועדים. אתמול בערב כבר נפגשו בר נתן ויו"ר ההסתדרות, ארנון בר דוד, כדי לדון בהמשך המתווה לעבודה מרחוק, גם אחרי אוקטובר, ובדרישות ההסתדרות לתנאי העובדים.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
שנת הקורונה הביאה לשינויים משמעותיים בדפוסי העבודה, גם במגזר הציבורי שנחשב פחות גמיש. כעת, עם היציאה מהתחלואה ופתיחת המשק, עולה השאלה מה יעלה בגורל העבודה מהבית, שהפכה לאחד מסמלי המשבר. במגזר הפרטי, מעסיקים מתמודדים עם הסוגיה בדרכים שונות, ורבים ממשיכים לאפשר עבודה מרחוק. במגזר הציבורי, המבוסס על הסכמי עבודה קיבוציים, ההחלטה מסובכת יותר.
לפי הנחיית האוצר, שהוגדרה כפיילוט לחצי שנה, עובד במשרה שמאפשרת עבודה מהבית, יוכל לקבל אישור שלא להגיע פיזית למשרד פעם בשבוע. בנוסף ניתן יהיה לאשר לעובד יומיים "משולבים" בחודש, שאותם יחלק בין הבית למשרד. ההוראה תקפה לגבי כל המגזר הציבורי למעט מערכת החינוך. מובהר כי יום העבודה מרחוק אינו ניתן ל"צבירה" או להעברה משבוע לשבוע.
ההוראה מאתמול, שמאריכה את העבודה מהבית עד סוף אוקטובר, מקובלת על הסתדרות העובדים. ואולם ההמשך עדיין פתוח. במהלך חצי השנה הקרובה, במקביל למשא ומתן, ייבחנו מודלים גמישים יותר לעבודה מהבית. כלומר, ייתכן שלבסוף יאושר לחלק מהעובדים לעבוד מספר ימים מהבית בשבוע, ובמשרות אחרות פחות ימים.
בחודשים הקרובים יערכו מספר ניסויים מצומצמים כאלה במגזר הציבורי. כך או כך, את היום בשבוע מהבית שאושר עתה יהיה קשה לקחת בחזרה מהעובדים. בהסתדרות לא חושפים עדיין מה הדרישות שלהם בעבור המעבר לעבודה מהבית. על פניו, מדובר במהלך שטוב לעובדים, אך ניסיון העבר מעיד שגם שינויים לטובת העובדים כרוכים לעיתים אצל ההסתדרות במשא ומתן.
לאורך השנה האחרונה ערכו באוצר מספר סקרים בקרב העובדים והמנהלים בנושא העבודה מהבית. המסקנות העלו שמרבית העובדים והמנהלים היו מרוצים משיטת העבודה מרחוק בעידן הקורונה. כעת ימשיכו לבחון את העבודה מהבית בתקופה שכבר ניתן להגדירה כשגרה ולא תקופת חירום.