סיגל ברק בת ה-50, נחשפה ב-N12 במסגרת סדרת הכתבות "אולי אתם תעזרו", לאחר שאיבדה את עבודתה בקורונה וחיפשה משרה חדשה במשך שנה שלמה. בשבוע שעבר, התחילה ברק עבודה חדשה. דביר זהר, מנכ"ל חברת סימפל (Simple), שהעסיק את ברק, סיפר: "הקשר שלי עם סיגל נוצר דרך הכתבה שלכם. ראיתי את הכתבה ב-N12 ופניתי אליה, ומשם הכול התגלגל די מהר והיא נקלטה אצלנו לעבודה בחברה".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
סימפל מספקת שירותים וכלים עסקיים לחברות הייטק. בכתבה הקודמת ציינה ברק שהייתה רוצה לעבוד כמנהלת תיקי לקוחות בעולם הטכנולוגיה, וזה בדיוק מה שדביר חיפש. לעומת מעסיקים רבים אחרים, שפוסלים מועמדים בני 40 ומעלה, דביר כמנהל מנוסה, מציג גישה שונה לחלוטין: "יש לנו 18 עובדים בחברה ורובם צעירים. אבל כשאני מגייס עובדים, קודם כל אני מחפש את היכולות ואת האישיות. יש תפקידים שבהם אני צריך אנשים מנוסים, אז אני פונה לאנשים יותר מבוגרים.
"עד היום הבאנו לתפקיד הזה בעיקר צעירים בחצי משרה. כשראיתי את סיגל הבנתי שיש כאן הזדמנות באמת לקפוץ מדרגה. אני יודע שיש מעט אנשים שמכירים לעומק את התחום שלנו, אבל את זה אני יכול ללמד. חיפשתי מישהו שיש לו אוריינטציה של אנשים, רוצה ללמוד ומבין את הפוליטיקה הארגוניות. בתפקיד כזה צריך לדעת לדבר אל אנשים בגובה העיניים, ולא כל הצעירים תמיד יודעים לעשות את זה. חיפשתי מישהו שכבר עבר משהו כאיש מכירות ושיווק. באינטואיציה שלי זה התאים לסיגל".
דביר מצא בגיל של סיגל יתרון נוסף: "רציתי מישהו לטווח ארוך ואחד החסרונות עם עובדים צעירים זה שקשה להחזיק אותם להרבה שנים. עם סיגל הרגשתי שיתאים לנו לעבוד ביחד לטווח ארוך".
"אחרי הכתבה הייתי יומיים בהיי טוטאלי"
אחרי שנה לא פשוטה של חיפוש עבודה, בזכות פרסום הכתבה הגיעה סיגל למצב שבו היא צריכה לבחור בין הצעות. ל-N12 היא סיפרה שמעסיקים רבים פנו אליה בעקבות החשיפה, מתוכם קיבלה ארבע הצעות רציניות. "התמזל מזלי ודביר היה אחד המעסיקים שפנו אליי. אני חושבת שעם דביר היה לי חיבור מההתחלה, גם בצורת החשיבה והלוגיקה. זה מאוד התחבר לי והרגשתי שזה כמו כפפה ביד", סיפרה.
"אחרי שהתפרסמה הכתבה הייתי יומיים בהיי טוטאלי", מעידה סיגל. "קיבלתי כל כך הרבה טלפונים מאנשים מהעבר, גם אנשים שלא הייתי איתם בקשר 15 שנים, ופתאום הכול התעורר מחדש לאנרגיות ושפע. קיבלתי גם הצעות מחברות שעבדתי איתם בעבר, ככה שהתחדשו קשרים. קיבלתי הצעות מאוד מעניינות בתחומים שונים, הייתי ממש מוצפת בפניות.
"הצבתי לעצמי מטרה שבזמן כמה שיותר קצר אני נכנסת לשוק העבודה ומביאה את כל היכולות שלי. במייל הראשון שדביר שלח לי הוא כתב לי שאולי אני אוכל למצוא בית אצלם. הוא כתב לי שהם חברת ייעוץ שנותנת שירותים בעיקר לחברות הייטק וזה הדליק אותי. עכשיו אני שותה את הידע שדביר מלמד אותי ואני מצפה להביא את התרומה שלי לחברה".
מחפשי עבודה רבים סובלים מגילנות
"שוק העבודה בישראל כיום, יותר מתמיד, הינו תחרותי, לא נגיש, תבניתי ומפלה, דבר המוביל לכך שחיפוש העבודה הוא תהליך מורכב, מתסכל, ולעיתים ממושך. למחפשי עבודה מבוגרים ולעולים, התהליך קשה ומורכב שבעתיים", הסביר מנכ"ל עמותת "50 פלוס-מינוס", נמרוד אלון. בתהליך חיפוש העבודה שלה השתתפה סיגל בסדנאות שונות, אחת המשמעותיות שבהן של העמותה הזו, שעוזרת למבוגרים להשתלב בשוק העבודה המודרני.
נמרוד הסביר כי "מחפשי עבודה מבוגרים רבים סובלים מתופעת הגילנות, נתפסים כפחות יעילים, לא מעודכנים וגם כיקרים יותר, גורמים המשפיעים על הקושי בהשתלבות מחדש במעגל העבודה. יש לציין כי אירוע הקורונה, שהוביל למשבר כלכלי במשק, העצים את הקושי בתעסוקה מחדש, של מחפשי עבודה בכלל, ושל מחפשי עבודה מבוגרים בפרט.
"לאור האמור לעיל, עמותת חמישים פלוס מינוס, שהוקמה בשנת 2000 על ידי איציק גנון, מתמחה, בליווי והכוונה בקריירה של בעלי הניסיון (גילאי 40+) ועולים, הן באופן קבוצתי והן באופן פרטני. רבים מבוגרי תהליכי הליווי בעמותה מעידים כי שיפרו את המסוגלות התעסוקתית שלהם, דבר שהוביל להצלחה ולפריצת דרך בקריירה ועל כך גאוותנו".
להרשמה לקבלת שירותי עמותת "50 פלוס-מינוס" לחצו כאן
גם אתם מעל גיל 40 ומחפשים עבודה? רוצים שנפרסם את סיפורכם? שלחו לנו מייל לכתובת orend@ch2news.tv