נייק, H&M, אדידס ומותגים מערביים גדולים נוספים עומדים בפני חרם בסין, לאחר שהתבטאו נגד העסקת עובדים בכפייה בתעשיית הכותנה במחוז שינג'יאנג הסיני. החברות נקטו עמדה בנוגע לטענות לפיהן סין מעסיקה עובדי כפייה ממחנות "חינוך מחדש" בייצור כותנה – וציינו כי הן "מוטרדות מאוד" מהדיווחים. כעת עומדות רשתות הענק בפני ביקורת עזה ואיומים בחרם בסין.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
H&M ונייק אמרו כבר לפני חודשים שהן מוטרדות מהטענות לעבודות כפייה, אך כעת מצאו את עצמן בלב סערה אדירה שרק הולכת ומסלימה. הביקורת התפרצה ברשתות החברתיות בסין ביממה האחרונה, והובילה עד כה להוצאתה של חברת הענק השוודית H&M מחנויות מקוונות מרכזיות בסין. ידוען בולט אף הפסיק את קשריו עם H&M, קמעונאית הביגוד השנייה בגודלה בעולם. נייק, אדידס ומותגים נוספים ספגו גם כן ביקורת קשה.
הזעם ברשתות התפרץ לאחר שקבוצה המקושרת למפלגת השלטון הקומוניסטית פרסמה הצהרה מטעם H&M בנוגע למחוז שינג'יאנג. ההצהרה פורסמה ברשת החברתית הסינית "וויבו". במקור פורסמה ההצהרה בספטמבר, ו-H&M ציינה בה כי היא "מוטרדת ביותר" מהדיווחים על עבודה בכפייה בייצור כותנה בשינג'יאנג.
ארגוני זכויות אדם האשימו כמה פעמים כי סין מרכזת את האויגורים וקבוצות מיעוט מוסלמיות אחרות המצויות בשינג'יאנג במחנות "חינוך מחדש", וכן האשימו כי הסינים השתמשו בהם לעבודות כפייה. לטענתם עבודות אלו הן חלק מרשתות האספקה לחברות טכנולוגיה וקמעונאות עולמיות, במישרין או בעקיפין.
העיצומים שהוטלו לאחרונה על סין מכיוון ארצות הברית, בריטניה והאיחוד האירופי הציתו מגננה מחודשת מכיוון בייג'ינג. בסין מכנים את המחנות "מרכזי הכשרה מקצועית", שנועדו לדבריהם להילחם בעוני ובקיצוניות דתית.