בצל משבר הקורונה, אלפי מסעדות ברחבי הארץ סגורות כבר חודשים ארוכים והמסעדנים מתוסכלים ומייחלים לפתיחה המחודשת, שצפויה על פי תוכנית משרד הבריאות להתאפשר ביום ראשון הבא. אולם, בצל העלייה בתחלואה, במשרד הבריאות מאיימים שלא ימשיכו להתקדם במתווה ההקלות, ובעקבות כך - מסעדנים רבים חוששים שהסכומים הגדולים שהשקיעו כדי להכשיר את המסעדות - ירדו לטמיון. בפורום ראשי ענף ההסעדה לא מתכוונים לוותר ומתעקשים: "נפתח בכל מקרה".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
בעלי המסעדות שהתכוננו לפתיחה ב-7 במרץ גייסו עובדים חדשים והכשירו אותם, החזירו עובדים מחל"ת, רכשו סחורה, וספגו עלויות גבוהות של הכשרות, טעימות ובניית תפריט חדש - הכול כדי לשוב לשגרה. "להגיד לנו שבוע לפני הפתיחה שלא פותחים, זה בעצם להגיד שפותחים רק אחרי חול המועד של פסח", אמר השף חיים כהן. "זה בכלל יהיה גזר דין מוות להרבה מאוד מסעדות, העלויות מטורפות".
בפורום ראשי ענף ההסעדה כבר הודיעו שהמסעדות ובתי הקפה ייפתחו כמתוכנן ב-7 במרץ, והם לא מתכוונים לשבת בחיבוק ידיים. "לא נאפשר למשרד הבריאות לעשות דה-לגיטימציה לענף שלנו. הסכמנו להמתין עוד שלושה שבועות מפתיחת המסחר, אבל לא נוכל להמשיך לשבת בשקט", נמסר מהפורום. "נפתח את המסעדות בהושבה בפנים תחת הנחיות התו הירוק, ובחוץ תחת התו הסגול - כך שהסיכון להדבקה והגברת התחלואה הוא אפסי. אם לא נפעל כך, הענף יוכל להיפתח רק לאחר חול המועד פסח, ומשמעות הדבר גזר דין מוות למסעדנים", הוסיפו.
שי ברמן, מנכ"ל איגוד המסעדות ובתי הקפה, אמר כי הוא וחבריו המסעדנים לא מוכנים להמשיך להשאיר את המסעדות סגורות בזמן שכשכל המשק פתוח. "אם המסחר פתוח, הקניונים וחדרי הכושר, אין סיכוי שנישאר סגורים", הכריז. "הסגר פשט את הרגל, הגיע הזמן שגם ממשלת ישראל תבין זאת ותגבש מתווה פתיחה למסעדות, שיאפשר לנו לשמור על תפוסות וסדר בעסקים שלנו - לצד שמירה על בריאות לקוחותינו".