ביום שלישי הקרוב יושבע הנשיא הבא של ארה"ב, אבל לא כולם מתרגשים. אחרי המהומות בקפיטול לפני שבועיים, החברות הגדולות ינסו בכל כוחן למנוע את הישנותם של האירועים האלימים בטקס ההשבעה, או לפחות להצליח לנתק את עצמן מהאירועים. חסימת עשרות אלפי חשבונות, ניטור תגובות ופוסטים ואפילו מניעת השכרת דירות באזור - האם מדובר בצעדים לגיטימיים או שמא בפגיעה חמורה בחופש הביטוי? את זה תחליטו אתם. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

Airbnb

ביום חמישי הודיעה החברה שהיא לא תקבל הזמנות חדשות ואף תבטל הזמנות קיימות לדירות באזור וושינגטון במהלך שבוע ההשבעה. באזור הקפיטול יש כ-5,000 נכסים והתפוסה השנה ירדה לכ-55% בלבד. החברה הודיעה כי תחזיר למארחים את ההוצאות שגורמת המדיניות החדשה, ואף תבחן באופן פרטני בקשות של אורחים שהגיעו בעבר לבירה לטקסי הכתרה, או מקרים מיוחדים נוספים.

ההחלטה של Airbnb מגיעה בעקבות הבקשה של מושל וושינגטון מהציבור שלא להגיע להשבעה, עם זאת מלונות אחרים כמו הילטון, או אינטרקונטיננטל, נותרים פתוחים.

airbnb (צילום: AlesiaKan, shutterstock)
יעצרו פעילות בזמן ההשבעה. אייר בי אנד בי|צילום: AlesiaKan, shutterstock

Esty

לקמעונאית האינטרנטית של מוצרים בעבודת יד יש מדיניות שאוסרת על מכירת פריטים שמעודדים שנאה או אלימות. המנכ"ל ג'וש סילברמן הדגיש זאת שוב השבוע לרגל ההשבעה. "אנחנו שומרים לעצמנו את הזכות להשעות או לסגור את חשבונותיהם של מוכרים שמציעים מוצרים שמעודדים, תומכים או מהללים שנאה או אלימות. אנחנו נראה כל פריט שחוגג את המתקפה על הקפיטול בשבוע שעבר, ככזה שמפר את המדיניות שלנו", כתב.

Facebook ו-Instagram

חברת האם הודיעה כבר על השעיית חשבונותיו של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ עד לאחר ההשבעה ב-20 בינואר. סמנכ"ל של החברה מסר כי הם רואים ביום ההשבעה אירוע אזרחי בסדר גודל של הבחירות, והם עושים מאמצים כדי למנוע הפצת דיס-אינפורמציה ותוכן שמעודד אלימות בפלטפורמות שלהם.

בין השאר החברה תנטר את הביטוי "Stop the steal", כלומר עצרו את הגנבה (שמתייחס לתאוריית זיופי הבחירות), ותשהה פרסום של כל המודעות הקשורות לפוליטיקה המקומית ולבחירות בארה"ב. נוסף על כך, היא תמנע את האפשרות להגיב בפוסטים ובקבוצות שיש סבירות גבוהה כי יעודדו אלימות ותספק מידע אמין משלה על המתרחש ביום ההשבעה.

אינסטגרם (צילום: SHUTTERSTOCK)
אינסטגרם ופייסבוק. ינטרו ביטויים בעיתיים|צילום: SHUTTERSTOCK

Twitter

טוויטר הסירה לצמיתות את חשבונו של הנשיא טראמפ לאחר ההסתערות על הקפיטול, ועצרה גם את התבטאויותיו בחשבונות הרשמיים של נשיא ארה"ב. בימים שלאחר מכן, הוסרו 70 אלף חשבונות המקושרים לתאוריית הקונספירציה QAnon. כמו כן, נחסמו האפשרויות לחפש מילות מפתח שקשורות למהומות, ולהגיב לציוצים שמפירים את מדיניות החברה. ביום ההשבעה החברה מתכננת להעביר את כל החשבונות הרשמיים של הנשיא ופמלייתו לצוות של ביידן באופן מבוקר.

אפליקציית טוויטר (צילום: khak / Shutterstock.com)
הסירה 70 אלף חשבונות. טוויטר|צילום: khak / Shutterstock.com

Google, YouTube

חברת האם אלפאבית הסירה את הסרטון שהעלה טראמפ לחשבון היוטיוב שלו ביום המהומות וחסמה את חשבונו כשבוע לאחר מכן, ב-12.1, למשך שבעה ימים. על פי מדיניות החברה, הפרה ראשונה מובילה להשעיה של 7 ימים, הפרה שנייה מובילה להשעיה של שבועיים, והפרה שלישית מובילה להשעיה לצמיתות מהפלטפורמה.

נוסף על כך, לקראת ההשבעה הודיעה גוגל כי היא מסירה את כל המודעות הפוליטיות בפלטפורמות השונות שלה, כמו גם כל התבטאות הקשורה להדחה, השבעה או למהומות בקפיטול.

Uber

ענקית הנסיעה השיתופית תמשיך להפעיל את שירותיה באזור וושינגטון בזמן ההשבעה, אך החברה תהיה בקשר עם משרד ראש העיר, רשויות החוק והאכיפה המקומיות וועדת ההשבעה הנשיאותית. היא תעקוב אחר הוראות הבטיחות שלהם ותספק גם התראות באפליקציה הפנימית שבה משתמשים הנהגים, ובהן תספק מידע על נוסעים שמקושרים להפגנות בקפיטול.

צילום ארכיון (צילום: רויטרס)
תספק לנהגים התראות באפליקציה. אובר|צילום: רויטרס