בדומה לנוכלות נדל"ן שראינו כבר בעבר פעמים רבות, גם פרוייקט אחד באשדוד שבו היו אמורים להיות כ-450 משרדים, נעצר וכ-320 משפחות לא יודעות איפה הכסף שלהן ומה נעשה איתו. בעלי הנכסים טוענים כי מעולם לא קיבלו הערות אזהרה, והקבלן אומר שאין לו מאיפה לממן ולסיים את הפרויקט.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
"קניתי את המשרד ב-6 בספטמבר 2018", מספרת אחת הרוכשות, "והייתי צריכה לקבל אותו תוך חצי שנה. בינתיים בעלי חלה מאוד, הוא עובר כימותרפיה, אני התמוטטתי. פשוט התמוטטתי. כל הבריאות שלי הלכה. כל חיי עבדתי בשביל להתחיל את חיי בעולם העסקי, והדלת פה נעולה כבר יותר משנתיים".
כבר שנה וחצי שזה עומד בדיוק באותו המצב. למרות שהם היו צריכים לקבל כבר את המשרדים שהם קנו אבל המקום נטוש, אין כאן בנייה וגם אין כסף להמשיך אותה. אז איפה הכסף של הרוכשים? הסכומים ששילמו היו אמורים לשמש את החברה והיזמים לרכישת הזכויות מבעלי הקרקע ולשיפוץ מקיף במבנה.
מתוך הכסף ששולם היזמים משכו 18 מיליון שקלים עבורם, אך הזכויות לא נקנו במלואן והתמורה לא ניתנה. בינתיים הספיקו להסתכסך ולהאשים אחד את השני. ל-120 מהרוכשים כלל לא נרשמה הערת אזהרה בטאבו. רשות המיסים הטילה עיקול על הקרקע בגלל חוב של 5 מיליון שקלים של היזמים למדינה, וכעת מחזיקה את הרוכשים כבני ערובה למרות שהם שילמו את מס הרכישה במלואו. סך הכול חסרים 30 מיליון שקלים להשלמת הפרויקט.
לפני כשנה חזי חיים עוזב באופן מסתורי את החברה ומוכר את אחזקתו לפבל סיזיך. אנחנו מנסים לאתר אותו ומגלים שהוא יצא בפתאומיות מהארץ, ושעל פי החשד שימש כאיש קש בעסקה. שמעון אייזנברג מנסה להפיל הכול על שותפו לשעבר וטוען: הייתי קורבן לתרמית.
למרות הטענות של אייזנברג, זו לא הפעם הראשונה שנטען נגדו שהונה והטעה רוכשים כשמכר להם חלומות באספמיא. ב-2017 משווקים אייזנברג וחיים קרקעות באלעד במחיר מפתה של כ-100 אלף שקלים עבור 125 מטרים רבועים, בעיקר למגזר החרדי. מאות משפחות טענו כי נפלו בפח, בהן גם ש'.
"ביוזמתי פניתי למי שהחתים אותי על המסמכים וביקשתי לצאת. אמר לי, ניסה להרגיע אותי, לספר לי שזה בסדר, ואם בכל זאת אני מתעקש כן לצאת, אז אולי כדאי שאני אחשוב על איזשהו פרויקט הרבה יותר טוב, הרבה יותר מוצלח, וזה הסיפור של המשרדים באשדוד".
אחרי שתלונות הוגשו ונסגרו על ידי הרוכשים, אנחנו מחפשים אחר שמעון אייזנברג וחזי חיים שלא עונים, ולא נמצאים בכתובות המגורים שבהן רשומים. כשלבסוף רון כהן התחקירן שלנו מצליח לאתר חזי חיים אנו יוצרים איתו קשר ומנסים להבין לאן נעלמו עשרות מיליוני שקלים.
"קודם כול, אני לא נמצא בחברה הזאת שנה וחצי", אומר חיים, "מאז שעזבתי את החברה נכנסו קרוב ל-50 מיליון שקלים לחברה, בזמן שלא הייתי שם, שאני לא קשור לשם. בזמן שאני הייתי שם אני טיפלתי בשיווק. גיליתי המון דברים על שמעון, גיליתי שהוא מזייף מסמכים לבנק להעברות כספים, ללא ידיעתי. כשגיליתי את כל זה אני הבנתי שהוא גונב ממני, מהרווחים שלי".
הרבה סתירות יש בגרסתו של חזי חיים. לאן נעלמו מיליוני שקלים ומה הקשר לאיש הקש שנכנס במקומו לחברה? שאלות שלא ניתנה להן תשובה. הפרשה מתפוצצת ומגיעה לבית המשפט, גם אנחנו ושם אנחנו פוגשים לראשונה את שמעון אייזנברג. אנו שואלים אותו איפה הכסף אולם עורך דינו מפציר בו שלא דבר עם התקשורת.
השופט חגי ברנר כתב בהחלטתו בזמן שטענות אלה התבררו על ידי בית המשפט, החברה סיבכה מאות קונים, וכעת אין היתכנות שיזכו לקבל את המשרדים המובטחים.
תגובת שמעון אייזנברג: חברת פסגות, הרוכשים וגם אני נפלנו קורבן לנוכל בשם חזי חיים, שנטל כספים מהחברה בתרמית ותוך הצגת מצגי כזב. הכספים נמצאו בנאמנות, וכל תכליתם הייתה לקדם את הפרויקט וֶלמסור אותו לרוכשים. משנודע לי על העוקץ, פניתי למשטרת ישראל ולגורמי אכיפה נוספים כדי לבדוק את העניין לעומקו וֶלבוא חשבון עם הנוכלים. אמשיך לעשות כל שביכולתי כדי לסייע לנאמן בית המשפט ולרוכשים עצמם. אני מקווה שבסופו של דבר המשרדים יעברו לידי הרוכשים ושחזי חיים יקבל את העונש שהוא ראוי לו אחרי שעקץ גם אותי וגרם לי נזקים בסכומים גבוהים מאוד.
תגובת חזי חיים:
"מדובר בטענות הזויות ושקריות, אשר הוזנו על ידי מר שמעון אייזנברג שעימו יש לי סכסוך כספי עוד ממאי 2019 בסְכום של מיליוני ש"ח וּלְאחר שפניתי לניהול הליך משפטי כנגדו בבוררות. אני לא נמצא בפרויקט כבר מספטמבר 2019, והניסיון לקשור אותי לכישְׁלוֹן הפרויקט לאחר שנה ממועד עזיבתי – סופו להיכשל. בתפקידי כמשווק הקפדתי להציג את הפרויקט כפי שהוא ואף דרשתי כי כל חתימה על הסכם תיעשה מול עורך דין מטעם הפרויקט. מעולם לא לקחתי כסף ללא קבלה וחשבונית, והן ניתנו תמיד כדין. כל פעילותי נעשתה תוך קבלת ייעוץ מאנשי מקצוע, בהם עורכי דין, רואי חשבון ואדריכלים מהשורה הראשונה".
תגובת עו"ד לירן יגודה: משרדי ליווה את הפרויקט ארבעה חודשים בלבד. בתקופה זוֹ החברה התנהלה כראוי. כל האחריות הועברה לאחר מכן, באופן מלא ומסודר, למשרדו של עו"ד לובושיץ. כספי הנאמנות הועברו לבעלת הנכס בהתאם למערך ההסכמים. כל ניסיון לשרבב את שמי לטענות כנגד החברה עושה עוול לשמי הטוב".
תגובת רַשות המיסים: בשל חובת הסודיות לא נוכל להתייחס לפרטים, אך ניתן לציין כי בימים אלה משרד מיסוי מקרקעין רחובות עומד בקשר עם המנהל הזמני של הפרויקט לשם הסדרת העניין"