מאחורי כל חוג למשפטים, רפואה או פסיכולוגיה – מסתתר לו תואר הרבה פחות קונבנציונלי. וכשאנחנו אומרים לא קונבנציונלי, זה ממש בלשון המעטה. אז אם תמיד חיפשתם את התארים הכי מקוריים ומוזרים שיש, קבלו כמה שאם לא היינו רואים במו עינינו ומבררים לעומק – היינו בטוחים שאנחנו כנראה מדמיינים. 

תואר בקליעת סלים וצביעת צמר

via GIPHY

אם גם אתם נמנים בין מי שנהנים יותר להפעיל את הידיים שלהם מאשר את הראש, בטח תשמחו לדעת על שיתוף הפעולה יוצא הדופן בין מכללת ספיר, "כולנא" ירוחם וחברת ICL, שהשיקו באוקטובר החולף מסלול לימודים אקדמי לאומנויות מסורתיות. המסלול עצמו יתמקד בקדרות מסורתית, גילוף עץ, צביעת צמר וקליעת סלים – כל אלו לצד חיבור לאומנות עכשווית ולקהילות האזור.

אם שמתם את עיניכם על הקונספט, רק שתדעו שמדובר במסלול לימודים תלת-שנתי שכרגע ניתן ללמוד בבלעדיות בירוחם ובסביבותיה. הלימודים כוללים יומיים של לימודים מעשיים בסדנאות "תיקון עולם" בירוחם הכוללים שלוש התמחויות: עץ, חומר (קרמיקה) וחומרים רכים כמו אריגה, רקמה וקליעה. יום נוסף בשבוע מוקדש ללימודי מסורת וזהות במרכז "כולנא" בעיר ויום נוסף של לימודים תיאורטיים במכללת ספיר.

ביולוגיה חישובית? זה רק נשמע מוזר

via GIPHY

גם אנחנו עדיין לא מצאנו את הסיבה שמישהו יצליח להגיע באופן מקרי ללימודי ביואינפורמטיקה - תואר שהלימודים אליו אורכים כמעט כמו הזמן שלוקח להגות אותו נכון. למעשה, מדובר בתואר די הגיוני שמתעסק בקשר בין מערכות ביולוגיות לבין מדעי המחשב והמתמטיקה.

בין שאר הדברים שתוכלו ללמוד במהלך התואר, תעסקו בעיקר ברצפים ביולוגיים כמו DNA, RNA וחלבונים, שימוש במודלים מתמטיים על מנת להבין את התנהגותם המורכבת של מערכות ביולוגיות וגם במונח שנקרא BIG DATA ועוסק באנליזות של מידע גנומי ורפואי בקנה מידה גדול. גם אחרי שהסברנו לכם כל כך יפה – עדיין אין לנו ממש מושג מה עושים שם – אבל ביננו, זה נשמע מרשים. את התואר הנכסף תוכלו ללמוד באוניברסיטת בר-אילן או באוניברסיטה העברית. תואר נדיר, כבר אמרנו? 

The Winner Takes It All

via GIPHY

אוהבים לנצח? הנה תואר שלם שילמד אתכם לעשות רק את זה. אנחנו כמובן לא מדברים על ניצחון, אלא על ניצוח – הפעולה שכולנו חושבים שהיא רק הנפת ידיים שרירותית מול אנסמבל של כלי נגינה או מקהלה.

מסתבר שמאחורי כל הפנטומימה הזאת, מסתתר די הרבה. כמה הרבה? כדי לקבל את התואר הראשון והנחשב בניצוח, אותו ניתן ללמוד באקדמיה למוזיקה ולמחול בירושלים ובאוניברסיטת תל אביב, תצטרכו ללמוד ארבע שנים שלמות ובהן להפגין ידע בשלוש שפות זרות או כלי נגינה נוסף לפסנתר. אם ברצונכם לשלב את הניצוח עם חינוך, תוכלו למצוא מסלול לימודים משלב גם במכללת לוינסקי לחינוך. אנחנו עדיין לא סגורים איך זה ממלא ארבע שנים, אבל שרירי הידיים שלכם כנראה יגידו לכם תודה על זה. 

לימודי מידע וידע: אפשר להיות יותר ספציפיים?

via GIPHY

מסתבר שבדומה לאכילת אוכל או נעילת נעל – ישנו גם תואר בלימודי מידע וידע. גם לכם זה נשמע כמו שילוב מאוד לא מסוים בין שם הפועל לשם העצם? בדיוק בשביל זה אנחנו כאן.

לאחר תחקיר מעמיק במיוחד, גילינו שלא מדובר פה בסתם עוד ידע או מידע אלא ה-ידע וה-מידע בה"א הידיעה – כל הידע והמידע שקיימים בעולם. במהלך התואר תלמדו איך לאתר ולארגן מידע, איך לנהל מידע ארגוני ואיך לאבטח אותו ברשת. בעידן כמו שלנו, בו אנחנו מוצפים במידע, פתאום זה נשמע לנו דווקא די הגיוני. 

את הקונספט הזה תוכלו ללמוד במגוון מוסדות ברחבי הארץ, שמכנים את התואר בשמות שונים אך דומים: לימודי מידע ומדע המידע באוניברסיטת בר אילן, מדעי נתונים ומידע בטכניון, לימודי מידע באוניברסיטה העברית, ובמכללה האקדמית ע"ש דוד ילין תמצאו אותו תחת השם "מידענות - ספרנות במערכות חינוך". 

עומר אדם, מאחריך! 

via GIPHY

אם אתם עדיין לא מרגישים מופתעים – אנחנו כאן כדי לספר לכם על תואר נוסף שגרם לנו להרים גבה: תואר ראשון במוזיקה מזרחית. כן כן, אתם שומעים נכון, אבל רגע לפני שאתם רצים להירשם במחשבה שמדובר בשלוש שנים של חינגות והרמות אל תוך הלילה – אנחנו כאן כדי להוריד.

למעשה מדובר בתואר ראשון שנלמד גם הוא באקדמיה למוזיקה ולמחול בירושלים, המציעה רקע ותיאוריה על שורשי המוזיקה מן המזרח לצד לימודי נגינה בכלים המזוהים עם התרבות המזרחית כמו עוד, כינור, כלי הקשה וכלי נגינה ערביים נוספים. מנעד הסגנונות נע בין מוזיקה ערבית, תורכית, הודית, פרסית, יוונית, אנדלוסית, ספרדית ואפילו פייטנות יהודית. בקיצור – פחות עדן בן זקן ויותר אום כולתום – אבל למי אכפת?! 

תואר שלא תשכחו  

via GIPHY

והנה עוד נושא שלא האמנתם שיש בו תואר – חקר הזיכרון וההנצחה. מדובר במסלול לימודים המוצע במכללת אפרתה, שמתמקד בצד האחר של החיים – החיים שאחרי המוות.

טוב, אנחנו לא ממש בקטע של מיסטיקה, אבל אם אפשר לקרוא לזה חיים – אנחנו מדברים על הזיכרון שנשאר אחרי שאירועים מסוימים נגמרים או אנשים מסוימים נפטרים מן העולם. איך נקבע זיכרון? מה ההבדל בין הנצחה לבין היסטוריה? מי אחראי לקביעת ימי הזיכרון בלוח השנה? מה המקור לכל הטקסים והריטואלים? ובכלל – מי מעלים לנו חלקי היסטוריה מנרטיב ההנצחה הקולקטיבי? בקיצור, אם אנדרטאות, פינות זיכרון וקצת שייד לא מפחידים אתכם – יש מצב שעלינו פה על משהו.

ד"ר צמח

via GIPHY

ולסיום, אם הייתם צריכים עוד הוכחה לכך שהאדם דומה לעץ השדה -  אז אנחנו כאן כדי ליידע אתכם כי כמו שבני האדם זקוקים לרופאים – מסתבר שגם הצמחים. ברייקינג ניוז: מסתבר שהם לא רק ירוקים וצומחים.

בתואר ללימודי אגרואקולוגיה ובריאות הצמח. תוכלו ללמוד על כל החרקים, החיידקים והטפילים שמאיימים על עולם הצומח ואפילו לדעת איך לרפא אותו. אז אם תמיד רציתם להיות רופאים אבל הפקולטה לרפואה דרשה יותר מדי – מצאנו את הייעוד שלכם. אנחנו מניחים שזה לא יכלול צמחי מרפא הפעם.

 

לכל כתבות המגזין>>