הגירעון בישראל - בשיא שלא היה כמותו: בחודשים ינואר – אוגוסט 2020 נמדד גירעון בסך 87.5 מיליארד שקלים - זאת לעומת גירעון בסך 29.2 מיליארד שקלים בתקופה המקבילה אשתקד, כך עולה מהנתונים המטרידים במיוחד שמפרסם היום (ראשון) משרד האוצר.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
בפעילותה התקציבית של הממשלה בחודש אוגוסט, נמדד גירעון בסך של 17.3 מיליארד שקלים, זאת לעומת חודש אוגוסט אשתקד בו נמדד גירעון תקציבי בסך של 5.2 מיליארד שקלים. הגירעון המצטבר ב-12 החודשים האחרונים (ספטמבר 2019 – אוגוסט 2020) עומד על 8.1% מהתמ"ג (גירעון בסך 110.5 מיליארד שקלים).
במשרד האוצר מסבירים כי החל מחודש מרץ 2020, החלו להתבטא ההשפעות של משבר הקורונה על המשק הישראלי ועל הפעילות התקציבית - משבר שהשפיע באופן משמעותי הן בצד ההוצאות והן בצד ההכנסות - מה שהתבטא בעלייה בהוצאות הממשלה.
הנתונים הללו מוכיחים שהממשלה לא מיישמת בקצב הראוי את תוכניות הסיוע השונות שהובטחו להתמודדות עם השלכות הקורונה: מתוך יעד של 49 מיליארד שקלים שהממשלה אמורה הייתה להעביר עד סוף אוגוסט, הוצאו 34.5 מיליארדי שקלים בלבד.
מעט מפתיע לגלות שלמרות המשבר הקשה במשק, הכנסות המדינה ממסים דווקא קפצו ב-9% במונחים ריאליים בחודש אוגוסט האחרון, בהשוואה לאוגוסט בשנה שעברה. באוצר מנמקים זאת, בין היתר, בכך שהכנסות המדינה ממסים באוגוסט אשתקד היו נמוכות בשל פעילות מצומצמת בייבוא מכוניות חדשות לישראל.