רחביה, אחת השכונות העשירות והיקרות בירושלים, נמצאת בימים האחרונים במוקד ההפגנות נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו. ברחובות הצמודים למעונו, בעלי העסקים מספרים על מלחמת הישרדות ועל חשש מקריסה על רקע משבר הקורונה. "לא קיבלתי שום עזרה מהמדינה", סיפר אחד מהם.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
תומר רינקלר הוא בעל מכבסה שפועלת כעסק משפחתי כבר שלושה דורות ברחוב עזה. "סבא שלי הקים את המכבסה בשנת 1952 ביחד עם אשתו", סיפר. "אני ממשיך את דרכו ואני גאה על כך". עכשיו, אחרי 68 שנים, הוא שוקל להניח את המפתחות. "אני רואה את העסק שלנו גווע, יש מצב שאני אסגור עסק של 70 שנה. פשוט כואב לי".
תומר הוציא את אביו, שעובד במכבסה יותר מ-50 שנה, לחל"ת. "אנחנו פה בכל יום מ-6:30 עד 18:00, ממתינים ללקוחות שיגיעו ואין אנשים. מצד אחד אתה נשאר ומפסיד כסף, מצד שני אתה אומר – מה אני עושה? אם אשאר בבית אז בכלל לא יהיה לי כלום. מה זה ה-6 מיליארד האלו שעכשיו מחלקים? זה כסף שלי. אני מרגיש עכשיו שראש הממשלה לקח את זה וזרק אותו סתם".
"לא קיבלתי שום עזרה מהמדינה", טען דוד לינדן, בעל חנות ספרים ברחוב עזה. "לא פעימה ראשונה ולא שנייה. ראש הממשלה פשוט לא מבין מה זה לנהל את העסק. אתה לא יכול לסגור, להגיד לאנשים לא לבוא לפה חודש, חודשיים, אפילו שבועיים, ושוב פעם לפתוח. זה פשוט לא יעבוד והממשלה לא מבינה את זה".
"ביבי צריך לרדת לעם ולתת למסכנים", אמר אשר חיים, בעל חנות ירקות ברחוב. "אף פעם לא ראיתי את הרחוב במצב כזה. אין אנשים ואין מכוניות. לאנשים אין מצב רוח אז הם לא קונים. כשרוצים לקחת כסף יודעים אבל כשצריך לתת - יש בירוקרטיה. עצמאי צריך לדאוג לעסק ולעובדים שלו. אם אין עבודה הוא לא נרדם בלילה. כל חברי הכנסת לא משרתים את העם. אם נתניהו יירד לעם, הוא יבין את המצוקות. אם לא – העם יעיף אותו".