המצב החדש - והזעם הישן-חדש: הקמעונאים הגדולים מחריפים את הטון נגד הממשלה, שאישרה לפנות בוקר את המהלכים החדשים להגדלת הפעילות במשק. מעסיקים שמפעילים עשרות סניפים מותחים ביקורת על הדרישות החדשות - ועל הסיוע המועט מצד הממשלה. 

התו הסגול: כך תדאגו שהעסק שלכם יוכל לפעול

"הצחקתם אותנו, זורקים מספרים ולא ראינו שקל באף אחת מהרשתות", אמר אבי שומר, מנכ"ל צומת ספרים שלוקח חלק בהתארגנות של 400 המעסיקים הגדולים. בשיחה עם N12 הסביר: "הנחיות נורא קל להוריד, לבצע זה מאוד קשה. הרגולציה לא הגיונית הופכים אותנו לשוטרים, זה לא הגיוני שנרשום כל ספק וכל לקוח, פרטים מדויקים ושעות".

על רקע ההנחיות החדשות והמחמירות - שכוללות בין היתר מחיצה עם הלקוחות והגבלה על מספר הלקוחות - טען מנכ"ל צומת ספרים: "בכלל לא בטוח שזה כלכלי לחזור לעבוד". לדבריו, "אנחנו לא יכולים לחזור לעבודה בצורה רצינית, האישור מאפשר לחזור ל-10 חנויות מ-96, שזה טיפה בים".

"עדיין לא יכולים לפתוח, אין היגיון"

שומר הסביר ופירט: "צריך ממונה קורונה בכל חנות, צריך לקנות מחיצות בעלות של מאה אלף שקלים והחנויות שלנו בנות פחות מ-100 מטר אז אחרי כל זה יוכלו להיכנס רק שני לקוחות. הלקוח גם לא יבוא כדי לחכות בתור הארוך מחוץ לחנות שיכולה להכניס רק שני לקוחות, זה לא מעניין אותו. ההנחיות לא מאפשרות למסחר באמת לחזור לפעילות ומשאירות את רוב 750 העובדים שלנו ומאות אלפי העובדים של הרשתות בבית".

גיא יקר, מנכ"ל פלאפל בריבוע, חבר גם הוא להתארגנות של המעסיקים הגדולים. בשיחה עם N12 אמר: "אנחנו עדיין לא יכולים לפתוח, אין שום היגיון בהנחיות. מצפים גם שנעסיק יותר עובדים כדי לאכוף את תנאי התו הסגול וגם שיגיעו פחות לקוחות".

 

פלאפל בריבוע (צילום: כרמל אבוזלף, mako אוכל)
פלאפל בריבוע|צילום: כרמל אבוזלף, mako אוכל

יקר, שמפעיל 30 סניפים של "פלאפל בריבוע" ברחבי הארץ, אמר כי ההחלטות קוראות "להגדיל את ההוצאות שלנו ולצפות לפדיון של 30%. ההגבלות החדשות רק יעמיקו את הבור".

במצגת של משרד האוצר שפורסמה אמש לאחר מסיבת העיתונאים פורטו הצעדים לסיוע למעסיקים הגדולים. באוצר עובדים על פתרונות מימון למעסיקים גדולים (7 מיליארד שקלים), החזר מקדמות מרשות המיסים (3 מיליארד שקלים), קרנות מנוף (4.5 מיליארד שקלים) ומענק לעסקים – 5.2 מיליארד שקלים, כמו גם 700 מיליון שקלים לצורך התאמות עסקים לדרישות משרד הבריאות.

ההקלות למשק - לצפייה במצגת של משרד האוצר לחצו כאן

כמו כן מתבצע סבסוד שכר לעובדים בחל"ת בסכום של 14 מיליארד שקלים. תחת המונח "המשכיות עסקים" האוצר "סופג" הנחה בארנונה לעסקים (2.6 מיליארד שבוצעו)  וגם דחיית תשלומי מע"מ, ביטוח לאומי, חשמל ומים (היקף של 9 מיליארד שקלים).

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות