הושג סיכום למימון המיזם לביטחון תזונתי למשך אבעת החודשים הקרובים, זאת לאחר הפרסום במהדורה המרכזית. שר העבודה הרווחה, אופיר אקוניס, התערב בנושא וסייע להשגת הסיכום בין משרדי הרווחה והאוצר במסגרתו יועברו מיידית שישה מיליון שקלים, שיממנו תווי קנייה ל-11 אלף משפחות זכאיות עד לסוף חודש אפריל – ובכלל זה גם חג הפסח.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
במסגרת המיזם, שהחל בשנת 2017 כפיילוט, כמעט 11 אלף משפחות מ-46 יישובים מקבלות מדי חודש תמיכה חודשית ברכישת מזון: מחצית בכרטיס קניות חודשי, ומחצית באמצעות חבילות מזון יבש המגיעות לבתים באמצעות שליח. התוכנית אמורה להיכנס לבסיס תקציב המדינה 2020 לכשתוקם ממשלה.
"אלפי המשפחות שלוקחות חלק במיזם לא צריכות להיפגע מכך שאין תקציב מדינה", הבהיר השר אקוניס. "אסור שפרויקט חשוב כזה ייפסק. לכך פעלתי וכך יהיה".
גידי כרוך, מנכ"ל לקט ישראל, מסר: "אנו מברכים על הודעתו של השר אקוניס ומודים לו ולכל חברי הכנסת ואנשי המקצוע על שהבינו את גודל המשבר ועשו לילות כימים על מנת להמשיך את המיזם לביטחון תזונתי. מדובר בלא פחות מאוויר לנשימה עבור 11,000 משפחות בישראל וחשוב מאוד לוודא כי הפעלת המיזם תמשך גם לאחר חודש אפריל ואף תורחב למשפחות נוספות בכל הארץ, אל מעבר ל 48 רשויות מקומיות".
*ארגון רבנים לזכויות אדם, שפעל בחודשים האחרונים למען תקצוב המיזם הלאומי לביטחון תזונתי, הוסיף: "מדובר בפלסטר בלבד; מקווים שהכסף שנמצא לא נועד לצורכי בחירות ותעמולה, אלא יהיה צעד ראשון בדרך לתקצובו המלא והקבוע של המיזם*. מנכ"ל הארגון אבי דבוש מסר: "המצב הנוכחי שבו המיזם נאלץ להיפסק כי אף אחד לא דאג למצוא תקציב להמשך הפעלתו, מעיד עד כמה עמוק חוסר האחריות והאבסורד שבקיומן של שלוש מערכות בחירות מיותרות בשנה אחת. התקצוב עליו סיכמו משרדי האוצר והרווחה הוא טיפה בים במציאות שבה חיים בישראל שני מיליון עניים, ועומק הפערים גדל".