במשרדי WeWork שבירושלים פועלת כבר כמעט שנה תכנית ייחודית וממש לא טיפוסית למשרדי הייטק בישראל. כיתה של נשים חרדיות וכיתה של ערבים, שצוברים ניסיון בשאיפה להשתלב בחברות ההייטק המצליחות במדינה. התכנית פונה לבוגרות חרדיות ובוגרים ערבים בעלי תואר ראשון, רובם מצטיינים, ומציעה להם קורס של שלושה חודשים שמטרתו לצמצם ככל הניתן את הפער בין מה שלמדו באוניברסיטה או במכללות, לבין הכלים המעשיים שיאפשרו להם להשתלב בעולם ההייטק.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
נשים חרדיות רבות בוחרות לעבוד לבסוף במחלקות, או לעתים אפילו במבנים שבהם נמצאות רק נשים - ואפשרויות כאלו הולכות ומתרחבות. חברות ההייטק הישראליות מבינות את פוטנציאל הטמון באלפי בוגרי אוניברסיטאות ומכללות מהמגזר החרדי והערבי וככל שיותר מתכנתים מוכשרים יגיעו לעמודת מפתח, סביר להניח שהחברות יבצעו גם שינויים מבניים כדי לאפשר הטמעה גדולה יותר של הציבורים הללו אל תוך ההייטק.
רוחמי ביכמן, בת 23 במקור ממודיעין-עלית, ישבה בעצמה בכיתה הזו – והצליחה בגדול. אחרי שסיימה את תכנית Excellenteam שפותחה ומובלת ע"י Start-Up Nation Central ובשיתוףחברת Elevation . כעת היא עובדת במשרדי מובילאיי כמתכנתת מובילה. "סיימתי את התואר בהצטיינות", סיפרה בשיחה במשרדי מובילאיי בירושלים. "הייתי בטוחה שזהו, הכל פתוח בפניי והתחלתי לחפש עבודה. גיליתי שזה לא כזה קל, גם לסטודנטים מצטיינים. היו לי הרבה חורים מהתואר מבחינת ידע, כמה פינות שהיו חסרות, והלכתי לתכנית ממש כמעט בלית ברירה. תוך כדי המשכתי לחפש עבודות אחרות, אבל שבוע אחרי תחילת הקורס הבנתי כמה זו באמת מתנה. אפשר להגיד שהעבודה שלי עכשיו נבעה ממה שלמדתי שם - ולא ממה שלמדתי בתואר".
ביכמן השתתפה בסבב הראשון של התכנית, שעם סיומו כ-85% מהמשתתפים בשתי הכיתות – החרדית והערבית – השתלבו במשרות מפתח בחברות הייטק מובילות. "בשביל קבוצות אוכלוסייה שנמצאות בשוליים של החברה ושל המיינסטרים, יש קושי בעניינים של כישורים רכים ושל סט יכולות שאותם אנשים ונשים לא גדלים עליהם בחברה שבה הם צומחים", סיפר אמיתי בן נון, אחד המרצים בקורס. "פערים של שפה, של מנטליות, מה להגיד ואיך, באיזו צורה להגיע לראיון, איך לנהל משא ומתן על שכר, ובכלל היכרות עם עולם ההייטק. רובם לא מכירים אנשים שכבר נמצאים בהייטק, לא מכירים את התחום ואין להם חברים יוצאי 8200".
כעת פועלות שתי כיתות נוספות וכיתה נוספת של תושבי מזרח ירושלים צפויה להיפתח בחודשים הקרובים. "אחת המטרות הבסיסיות היא למלא את החוסר שיש בשוק", אמר בן נון. "מחקר של SNC גילה שיש חוסר בכ-15,000 משרות פיתוח, וגילה גם שלנשים חרדיות ולערבים יש ייצוג מינימלי ביותר בתחום, לכן הוחלט לפתוח תכנית שתגשר על הפער במהנדסי תוכנה שהשוק צמא להם, וגם יביא איזשהו תיקון חברתי וייתן ייצוג לאוכלוסיות שלא מיוצגות כמו שצריך".
"את לא הולכת לשם כחרדית - את הולכת לעבודה כמתכנתת מצטיינת"
ביכמן סיפרה שזכתה לגיבוי מלא ממשפחתה: "ההורים שלי חוזרים בתשובה. שניהם אקדמאים, והם תמיד מאוד תמכו מכל הבחינות. גם בסביבה הקרובה שלי, חברות שלי שרצו ללכת ללמוד עשו את זה בתמיכת המשפחה שלהן. זה בהחלט נפוץ, החברה החרדית לא הומוגנית בכלל. יש חלק שבוחר שלא ללכת לשם, ולמי שכן רוצה יש הרבה מקומות לימוד שמאפשרים לימודים לדתיים, לדוגמא רק בסביבה נשית".
"במקרה אחד ראיתי שמחפשים נשים חרדיות בפייסבוק, והתלבטתי אם ללכת לשם או לא", שיחזרה רוחמי. "הם הציעו משרה שלא כל כך עניינה אותי, ושאלתי את אחד המרצים בקורס לדעתו. הוא אמר שעדיף שאחפש משרה שיותר מתאימה לי. כשאמרתי לו שזו משרה שמיועדת לחרדיות, ושכנראה אתקבל אליה, הוא התעקש - 'את לא הולכת לשם כחרדית, את הולכת לעבודה כמתכנתת מצטיינת'. מאז אני אומרת לעצמי שאני לא באה למלא משבצת של 'חרדית', אני באה לעבוד".