אנשים שטובים עם כסף בדרך כלל לא בזבזנים גדולים. הם לא קונים את המכוניות החדשות ביותר, לא מוציאים כסף את פריטי האופנה הטרנדים ביותר, או רוכשים את מוצרי הטכנולוגיה החדשניים ביותר. מה הם הבינו שאנחנו לא? שכנראה החיים עם פחות טובים עבורם הרבה יותר, ומחפשים פריטים באיכות גבוהה הממלאים את צרכיהם.
הם לא קונים מכוניות חדשות
"מי שיש לו כמה מאות אלפי שקלים בבנק יכול לנהוג גם במכונית בת 5 או 10 שנים", אומרת הסופרת והמומחית הכלכלית לינט חלפני-קוקס. מכונית חדשה מאבדת 10 אחוז מהערך שלה בחודש הראשון, ו-20 אחוז מהערך שלה בשנה הראשונה, כך לפי דיווח של סטיבן ג'ון בביזנס אינסיידר.
מה זה אומר? שמישהו שיודע להתנהל נכון עם כסף לא ירצה להפסיד. הוא ידע כי הערך הטוב ביותר מגיע משמירה על אותה מכונית במשך זמן מה, וכך ניתן לחסוך הרבה מאוד כסף.
והם גם לא "קונים" מכונית חדשה בליסינג פרטי
בכל הנוגע לליסינג, חלפני-קוקס אומרת שמי שטוב עם כסף עשוי לפנות לכיוון השני. "הם לא מתכוונים לומר, 'הו, הרשו לי לשכור את המכונית הזו בסך 50 אלף דולר ואז בשנה הבאה הרשו לי לשכור עוד מכונית'".
חוזי שכירות עדיין יהיו כרוכים בתשלומי מקדמה, ולמרות שהתשלום החודשי ותשלומי המקדמה עשויים להיות נמוכים יותר, המכונית לעולם לא תהיה בבעלותך, בדיוק כמו הלוואה. למרות שחכירה יכולה להיראות כדרך להתחמק מחובות בטווח הקצר, מי שטוב בכסף יראה זאת באור אחר.
הם לא יקנו או ישכרו בתים שהם לא יכולים להרשות לעצמם
איזה כיף זה לגור במרכז תל אביב, נכון? אז יש אנשים שמבינים שלפעמים כדאי להתרחק ולהבין מה באמת היכולת הכלכלית. מי שמתנהל נכון עם כסף לא מחפש להוציא יותר ממה שהוא יכול, ומבין שהנדל"ן שהוא צריך לגור בו זה בדיוק מה שהוא יכול להרשות לעצמו כלכלית, ואולי באיכות חיים טובה יותר.
הולי ג'ונסון חסכה באגרסיביות כדי לקנות את ביתה בגיל 40. היא ובעלה קנו בית קטן יותר באופן משמעותי ממה שהם היו צריכים כדי לחיות ללא משכנתא ולחסל אותה במהירות. במקום לקנות בית גדול ויקר, הם בחרו להשקיע בחוויות. "היה לנו הרבה פחות כסף לחסוך ולהשקיע כל חודש לקראת פרישה מוקדמת אם הם היינו קונים בית גדול יותר", היא מספרת.
לא ישלמו בתשלומים על הרכישות בכרטיס האשראי
בין אם מדובר ברכישה באלפי שקלים, או ברכישה של מאות שקלים, מי שמתנהל נכון עם כסף לא ישלם בתשלומים שכוללים ריבית על הקניות שלו. תשלומים בקרדיט בכרטיס האשראי שלך פירושה כסף שהולך לפח בסוף כל חודש. ובדרך כלל מדובר בסכום לא מבוטל וגבוה במיוחד.
הם לא קונים מוצרי יוקרה של מעצבי על
בקצרה: פחות אכפת להם שם המותג שמופיע על החולצה. לדבריה של חלפני-קוקס אפילו האנשים העשירים ביותר לוקחים דוגמה מאנשים שמתנהלים נכון עם כסף ופחות מוציאים עשרות אלפי דולרים על מותגי על.
הילרי הופובר, כתבת ביזינס איזנסיידר, פרסמה לאחרונה על המגמה החדשה שמראה כי אנשים עשירים משקיעים יותר בחינוך ובבריאות מאשר בהוצאות על אופנה, ואם תהיתם הדבר כבר הפך לסמל סטטוס בקרב האלפיון העליון.
מסתכלים על האיכות ולא על הכמות
מי שמתנהל נכון עם כסף לא ממלא את הארונות שלו בבגדי אופנה וקונה שפע של דברים זולים שישברו במהירות. במקום זאת, הם מעדיפים להוציא כסף על מוצרים שיחזיקו זמן רב. "הם מסתכלים יותר על האיכות לעומת הכמות", מציינת חלפני-קוקס. "אני חושבת שאנשים שמתנהלים נכון עם כסף לרוב לא חוששים ללכת נגד הזרם ולהתנתק מתרבות הצריכה שאנחנו מכירים".
וכנראה שהם לא מתכננים חתונה מפוארת ויקרה
בקצרה: מדובר כנראה באירוע שאף אחד לא באמת יזכור. וכל מי שהתחתן יודע שמדובר באירוע יקר במיוחד שיכול לגרום לכם להתחיל את חיי הנישואים עם מינוס בבנק.
קחו דוגמה מנתן קלארק. הוא ואשתו הצליחו להגיע לחיסכון של 100 אלף דולר בזכות חתונה בעלות נמוכה. הם הוציאו רק 10,000 דולר ביום הגדול וחסכו באגרסיביות במקום לבזבז על אירוע גדול ומוגזם. "כל מה ששילמנו עליו היה הקישוטים, האוכל וקצת על האולם", סיפר קלארק. "אני לא מבין למה אנשים חושבים שהם צריכים לבזבז 50 אלף דולר לחתונה. אני מעדיף לטייל בעולם במשך שנה עם 50 אלף דולר מאשר להוציא את זה ביום אחד".