דף פייסבוק אחד הצליח לגרום לסערה גדולה. יותר מ-300 אלף איש עשו לייק בתוך חודשיים לאינתיפאדה שלישית ב-15 במאי יום העצמאות הישראלי, יום הנכבה הפלסטיני.
אז דני קושמרו ואוהד חמו יצאו לביקור ברמאללה, לבדוק הכצעקתה - עד כמה הסיפור הזה באמת רציני. "אנחנו לא ננהג באלימות, רק בדרכי שלום, ונקיים פעילויות מסוימות במקום", אומרים פלסטינים שאישרו השתתפות בדף הפייסבוק. הפעילויות האלה יכולות להיות תיפוף בלילות, למשל, להרעיש עד כמה שאפשר למתנחלים בבית אל.
רמאללה היא עיר ים תיכונית, עם ריח של אוכל טוב. ועד לא מזמן זה לא היה כל כך טריוויאלי שיהיה אפשר להסתובב כאן חופשי. הלינץ' הגדול של החיילים היה בהמשך הרחוב, לא רחוק ממקום הצילומים.
"זה לא יהיה כמו שאתם רוצים או כמו שרוצה המדינה שלכם, רובה נגד רובה, לא! לא אינתיפאדה חמושה. נצא רק עם גופנו", מבטיח פעיל לשעבר בגדודי חללי אל אקצא. "אין לי דף בפייסבוק, אני לא צריך את זה", הוא אומר על הדף בפייסבוק, אך מציין שהוא מכיר אותו.
מה שמפתיע הוא שאף אחד לא יודע מי עומד מאחורי אותו הדף. יש אנשים שאומרים שאולי הישראלים הם שאחראים לזה זו הייתה אחת השמועות ברחוב. כלומר קונספירציה. הפלסטינים הם חובבי תאוריות
קונספירציה, לא רק בסיפור הזה. גם על מקרה הטבח באיתמר. רוב הפלסטינים לא מאמינים שפלסטיני ביצע את הטבח.
נחזור לעניין הפייסבוק: החברה החליטה להסיר את הדף של האינתיפאדה בגלל תלונות של גולשים. מזל שצוקרברג משלנו. יש לנו קשרים במקומות הנכונים. פנייה רשמית של ממשלת ישראל להנהלת פייסבוק גרמה, מסתבר, להורדת הדף, אבל זה לא באמת משנה, כי מיד אחרי מחיקת הדף הזה, צצו דפים חדשים. הרשת מלאה בהם. יש אפילו אחד בעברית, שגם אותו יזמו החבר'ה האלה.
צעיר פלסטיני אחר אומר כי האינתיפאדה לא תקרה דרך פייסבוק. "אין חשיבות ללייק", הוא אומר. מה המשמעות של 300 אלף פלסטינים שעשו לייק שאלנו אותו והוא משיב: "אין בכלל 300 אלף פלסטינים שיש להם פייסבוק".
יש לנו שתי בשורות, אחת טובה, אחת פחות. הטובה היא שכמו שזה נראה מרמאללה לפחות, לא צפויה התפרצות קרובה של אינתיפאדה, לפחות לא עד ספטמבר. הבשורה הפחות מוצלחת היא שהזמן רץ, ובשל התמיכה הבינלאומית שזוכים לה הפלסטינים, הם בטוחים שהזמן פועל לטובתם. ולא בטוח שהם טועים.