שעות לפני פקיעת מועד הפסקת האש בת 72 השעות, ועל רקע המגעים הנמשכים בקהיר למתווה להפוגה ארוכת טווח, אומר היום (ד') שר החוץ אביגדור ליברמן כי לא ניתן יהיה להגיע להסדרה עם החמאס. במהלך מפגש שקיים עם ראשי רשויות בדרום הבהיר ליברמן כי מפלגתו לא תקבל הסכם שאינו כולל את החזרת שרידי גופות החיילים אורון שאול והדר גולדין ז"ל.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"העמדה הברורה שלי ושל חברי הייתה מההתחלה שצריך הכרעה, זו המטרה העיקרית כדי למנוע את המבצע הבא", אמר שר החוץ במהלך המפגש שבו לקחו חלק גם יתר חברי מפלגתו. "מדינת ישראל לא יכולה להרשות לעצמה מלחמת התשה, כפי שאף מדינה אחרת לא יכולה, לכן אנחנו חייבים הכרעה גם במחיר של הסלמה".
"אם הפסקת האש תלך לקריסה לא צריך לאיים יותר, צריך לקחת את היוזמה לידינו גם במחיר של הסלמה משמעותית ולגמור את הסיפור בזמן הקצר ביותר", הוסיף ליברמן", "אם בלי שניפטר מחמאס לא נוכל להתקדם להסדר מניח את הדעת - לא ביטחוני ולא מדיני".
"בלי גופות החיילים, החמאס יקבלו את גופות דף והנייה"
ליברמן הדגיש כי הוא וחברי מפלגתו יתנו כל הסכם בהשבה של שרידי גופות החיילים אורון שאול והדר גולדין ז"ל. "אם בצד השני לא מקבלים את זה ולא יהיו מוכנים במסגרת ההסדרה להחזיר את הגופות, הם חייבים להבין שהם יקבלו בחזרה את הגופות של מוחמד דף, איסמעיל הנייה ושל בכירים נוספים ברצועת עזה", הדגיש השר. "לא נקבל שום מתווה, שום הסדר בלי שגופות החיילים חוזרות למדינת ישראל".
באשר לביקורת שזכה משרדו בנוגע להסברה במהלך ימי הלחימה, הפנה ליברמן אצבע מאשימה לעבר האו"ם ומסגרותיו שלדבריו מוטים מלכתחילה. "צריך להבין שיש שני דברים שמניעים את העולם ואלה צביעות וכסף", תקף השר. "גם הוועדה הזו, שנוסדה על ידי המועצה לזכויות אדם היא סימפוניה של צביעות. מי שמאשים אותנו והצביע נגדנו שם הן מדינות כמו קובה, ונצואלה ואלג'יריה. אנחנו המדינה היהודית בעולם ויש נגדנו בלוק אוטומטי".
שר החוץ התייחס גם לוועדת האו"ם לבדיקת אירועי מבצע "צוק איתן", וטען כי אסור לישראל לשתף עמה פעולה. "אנחנו צריכים להתמודד איתם אבל לא לתת לגיטימציה לעוכרי ישראל", מי ששמע את ההתבטאויות של יו"ר הוועדה נגד ראש הממשלה נתניהו והנשיא לשעבר פרס מבין שאדם כזה לא יכול לעמוד בראש הוועדה".
"שאף אחד לא יבוא בטענות לישראל שהיא לא משתפת פעולה עם אדם כזה, הטעות היא של מי שמינה אותו. אסור שהוא ידרוך במדינת ישראל", הוסיף שר החוץ שהתייחס גם לוועדות הקודמות שהוקמו ומתחו ביקורת חריפה על התנהלות צה"ל. "נדע להתמודד איתם כמו שהתמודדנו בעבר. גם עם ועדת גולדסטון וגם עם ועדת פאלמר משרד החוץ התמודד בעבר בצורה מושכלת".