הכירו את הפנים מאחורי המילואים (צילום: דובר צה
שלושת האחים המילואימניקים|צילום: דובר צה"ל

הם לא יוצאים למחאות והפגנות ומעדיפים להגיע לאימון - למרות הקשיים בבית עם האישה והילדים. רס"ן במיל' אלצפן גרנביץ', רס"ל במיל' נריה גרנביץ' וסרן במיל' שילה גרנביץ' הם שלושה אחים שמשרתים במילואים יחד באותו הגדוד, מודעים לבעיות אי השוויון בחלוקת הנטל בחברה הישראלית, אך ממשיכים בכל זאת לשרת לפי ערכיהם.

"פראיירים לא מתים ולא מתחלפים - אני שמח לעשות מילואים, אבל הייתי שמח אם היו לי יותר פריבילגיות", אומר לחדשות 2 באינטרנט רס"ן אלצפן. "שאלה שלא עושים מילואים יירקבו. לי באופן אישי זה מפריע שהרבה אנשים לא משרתים במילואים - אבל זה חלק מהחולי של החברה הישראלית".

לשלושה עיסוקים רבים בשגרת היומיום, אך דבר לא מונע מהם לעזוב הכל ולהגיע למילואים. רס"ן אלצפן, מ"פ גדוד שריון 7016 בפיקוד צפון, עובד כמנהל פרויקט בחברת "אלטל" ומתגורר במודיעין; רס"ל נריה, תושב ירושלים, משרת כטען בטנק ובעיסוקו הוא רפתן; וסרן שילה, תושב שואבה, משרת כמ"פ ובאזרחות עוסק בצילום אירועים.

אפילו לידת הבת לא הפריעה למילואים

"סיימנו לפני חודש תעסוקה מבצעית בגבול מצרים ותפסנו 630 סודנים", מספר רס"ן אלצפן. לחדשות 2 באינטרנט. "זה קשה מאוד - מאז שהתחיל חוק המילואים החדש יש אמנם שינויים אבל יש עדיין עיוותים שצריך לתקן". השלושה אומרים כי הנשים שלהן לוקחות ימי חופש ומפסידות אלפי שקלים כדי להוציא את הילדים מהגן כשהם במילואים: "לא מפצים אותי על זה אבל אני נהנה במילואים", אמר אחד מהם.

כשבועיים לפני המילואים בגבול מצרים, נולדה בת לשילה - אך גם זה לא מנע ממנו להמשיך לשרת את המדינה. "באתי למילואים למרות הלידה והשארתי את הילדה עם אשתי", הוא אומר. השלושה מספרים כי מי שבאמת צריך להתמודד עם כל הנטל אלה נשותיהן: "הנשים הן כתף אחת לשנייה ובאות אחת לשנייה ומשתפות", מציין אלצפן. "באחת מהפעמים דיברתי עם אשתו של שילה והיא אמרה שקשה לא מאוד כשהוא במילואים והיא סובלת אך לעולם לא תגיד לו לא ללכת", מוסיף נריה.

"יש הרבה מקום לתיקון בעניין השוויון בנטל ומי שלא תורם באופן כללי למשפחה שלו, לחברה שלו - כך יתנהל כל חייו. זה הפרצוף שלו וזה גם פוגע בו", אומר אלצפן.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק