העיתון הבריטי "גרדיאן" מדווח כי לאור היערכות מחודשת של כוחות צבא אסד ברמת הגולן, קיים חשש בקהילה הבינלאומית כי ישראל תתערב במלחמת האזרחים בסוריה.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בשבועות האחרונים משך הממשל הסורי מספר גדול של חיילים מהגולן, והזיז אותם לכיוון דמשק לטובת הגנה על מעוזו של הנשיא אסד. על פי הדיווח, לתוך הוואקום שנוצר בגולן נכנסו קבוצות מורדים קיצוניות - דבר המגביר את חששה של ישראל מפני השתלטות קבוצות איסלאמיסטיות על האזור.
נסיגת כוחות אסד וביסוס מעמדם של המורדים בגולן, מטיל בספק את המשך מעורבותו באזור של כוח אונדו"ף הבינלאומי. מדינות רבות אשר חייליהן לוקחים חלק בכוח המשקיף של האו"ם, הביעו בחודשים האחרונים חשש מנוכחות הכוח הבינלאומי באזור. בחודש שעבר הגדילה לעשות קרואטיה, שלאחר חטיפת חיילי אונדו"ף בסוריה, משכה את אנשיה מהאזור.
גורם בכיר בממשל הישראלי טען בפני ה"גרדיאן" כי ישראל תצטרך לשקול את מהלכיה לאור ההתפתחויות באזור הגולן. "ברור לכל שכוח אונדו"ף מתקשה לעמוד מול הקשיים הניצבים מולו", אמר הבכיר. "גורמי הביטחון הישראליים מאוד סקפטיים בנוגע ליכולת של הכוח הבינלאומי להתמודד עם האיומים בגבול".
דיווח: כ-20 אלף חיילים סורים נסוגו מן הגולן
"עכשיו יותר מתמיד יש חשיבות לפעילותו של אונדו"ף, כוח התצפית של האו"ם", מסר לעיתון גורם ישראלי אחר. "המצב הוא מאוד בעייתי. אנחנו יודעים שלמדינות מסוימות אשר נציגיהן נמצאים בכוח יש היסוסים בנוגע לנוכחות החיילים במקום, ואנחנו מאוד מודאגים מכך. אנחנו בקשר רציף עם האו"ם כדי לנסות ולהבין מה הם מתכוונים לעשות אם המצב ייעשה קשה יותר", המשיך המקור הישראלי.
גורמים דיפלומטיים מערביים טענו כי ההיערכות המחודשת של צבא סוריה והזזת הכוחות סמוך לקו הפסקת האש בגולן, היה השינוי משמעותי במאזן הכוחות באזור ב-40 השנים האחרונות. על פי ההערכות, כ-20 אלף חיילי צבא אסד נסוגו מהגולן בשבועות האחרונים.
"הממשל הסורי הזיז כמה מהגדודים הטובים ביותר שלו מאזור הגולן", אמר בכיר דיפלומטי מערבי לעיתון הבריטי. "הם החליפו את הגדודים הטובים בגדודים חלשים יותר וצמצמו באופן משמעותי את כוח האדם ואת נוכחות הכוחות באזור", טען הבכיר.