עלות כניסה קרקעית: 3-4 מיליארד שקלים (צילום: AP)
עלות כניסה קרקעית: 3-4 מיליארד שקלים|צילום: AP

לצד הטיפול בפצועים ונזקי הרכוש, למבצע בעזה יש עלות כלכלית לא מבוטלת: עם כניסתו של המבצע ליומו החמישי, עלותו עד כה מוערכת בכ-250 מיליון שקלים, כך עולה מהערכות שפורסמו ב"ישראל היום". לחימה שתימשך מספר שבועות ואף תכלול כניסה קרקעית לרצועת עזה עשויה לעלות למשק בין 3 ל-4 מיליארד שקלים.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

על פי הערכות הצבא, עלותו של שבוע לחימה הינה בין 400 ל-450 מיליון שקלים, והעמקת הפעילות שתכלול כניסה קרקעית תוסיף לעלויות עוד יותר. יום לחימה בעזה יקר יותר במבצע "עמוד ענן" בהשוואה לעלותו בעת מבצע "עופרת יצוקה", וזאת בשל התפתחות אמצעי הלחימה והאלקטרוניקה בעזה במהלך ארבע השנים האחרונות.

מכאן, המבצע יהיה בעל השלכות משמעותיות על תקציב המדינה לשנה הבאה, שאמור להיות מאושר על ידי הממשלה שתוקם לאחר הבחירות. התקציב אמור לכלול ממילא קיצוצים משמעותיים, שהיו אמורים לכלול גם את תקציב הביטחון - וכעת יהיה צורך דווקא להגדילו בשל עלויות המבצע.

גיחה קרבית: 750 מיליון שקלים

על פי החישובים, יירוט של "כיפת ברזל" עולה רבע מיליון שקלים. גיחת תקיפה של חיל האוויר עולה עד 750,000 שקלים, ושעת טיסה של מל"ט עלותה 10,000 שקלים. מחיר הפעלת מסוק קרב הוא 100,000 שקלים לשעת טיסה.

מחיר גיוס חייל מילואים הוא 1,000 שקלים ליום. המשמעות: גיוס 16 אלף החיילים שגוייסו השבוע יעלה 112 מיליון שקלים לשבוע. העלויות העקיפות נאמדות במיליארד שקלים, ואך יכול לגרום לאובדן של חלק מהצמיחה במשק.