מותו של האסיר הפלסטיני ערפאת ג'רדאת בכלא מגידו, מתסיס את האווירה המתוחה גם כך בשטחים, וברשות דורשים מישראל הסברים. ראש הממשלה סלאם פיאד הביע זעזוע וקרא לחקור נסיבות המוות. הבוקר שוב פרצו עימותים אלימים בין מפגינים פלסטינים לכוחות הביטחון - באזור חברון.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
מאות מפגינים פלסטינים החלו להתפרע סמוך לכפר שממנו הגיע האסיר ערפאת ג'רדאת, סמוך לחברון. המפגינים יידו אבנים לעבר כוחות צה"ל, שהשיבו באמצעים לפיזור הפגנות. במקביל, מימשו הבוקר אלפי פלסטינים המוחזקים בבתי הכלא בישראל את איומיהם ופתחו בשביתת רעב, כשהחזירו את הארוחות שהוגשו להם על ידי שב"ס, במחאה על מותו של ג'רדאת.
יו"ר מרצ זהבה גלאון פנתה היום ליו"ר הכנסת בנימין (פואד) בן-אליעזר, בבקשה לזמן את ראש הממשלה בנימין נתניהו, לדווח בפני מליאת הכנסת על האירועים בשטחים, ועל הצעדים שהוא מתכוון לנקוט כדי למנוע אינתיפאדה שלישית. "בעוד נתניהו מתבוסס בביצת המשא ומתן הקואליציוני - השטחים על סף תבערה, עקב המחדלים הביטחוניים והמדיניים של הממשלה", אמרה גלאון.
הפלסטינים: דורשים להקים ועדת חקירה
לשכתו של ראש הממשלה הפלסטיני פרסמה הודעה שבה נכתב כי "פיאד מביע צער עמוק על מותו של האסיר ערפאת ג'רדאת בכלא של הכיבוש הישראלי". ראש הממשלה הפלסטיני הדגיש את הצורך "לחשוף את הסיבות האמיתיות שהובילו למותו של האסיר".
עיסא קארקא, השר לענייני אסירים ברשות הפלסטינית, אמר שג'רדאת נעצר רק לפני כמה ימים. "הוא נהרג במהלך חקירה", אמר. "אנחנו דורשים הקמת ועדת חקירה בינלאומית שתבחן את נסיבות מותו".
היום צפויה להילקח גופתו של ג'רדאת, בן 30 מא-סעיר שליד חברון לנתיחה במכון לרפואה משפטית באבו כביר. המנהל האזרחי באזור יהודה-ושומרון הנפיק אשרות כניסה לבני משפחתו ולעורכי דין מטעמם לשטח ישראל, זאת בכדי לאפשר את נוכחותם בהליך. מלבדם, נתיחת גופתו של ג'רדאת תתבצע מול מנהל הרפואה המשפטית ברשות הפלסטינית.
השב"כ: מת ככל הנראה כתוצאה מדום לב
בשב"כ הבהירו אתמול כי ג'רדאת לא נמנה עם האסירים שהודיעו מבעוד מועד כי הם לוקחים חלק בשביתת הרעב. על פי ההודעה, האסיר שחש ברע זכה לטיפול רפואי מהיר ומת ככל הנראה כתוצאה מדום לב.
ולמרות זאת, הדיווח על מותו על רק הוסיף שמן למדורת המתח הגואה בשטחים, ובאזור מגוריו התפתחו עימותים בין חיילים לבין פלסטינים. בני משפחתו של ג'רדאת קיבלו בזעם את הטענות בישראל על מצבו הבריאותי הירוד לכאורה של יקירם - והדגישו כי לא סבל מעולם ממחלה כרונית כלשהי.