השיגור עבר בהצלחה: לאחר שאמש שוגר לוויין "אופק 10" לחלל מבסיס פלמחים שבמרכז הארץ - הודיע היום (ה') משרד הביטחון כי לפנות בוקר, על-פי תכנית השיגור המקורית, נכנס הלוויין למסלולו סביב כדור הארץ, החל לשדר נתונים ועבר את סדרת הבדיקות שאימתו את תקינותו ואת רמת ביצועיו.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
מהנדסי מנהלת החלל שבמפא"ת - משרד הביטחון, יחד עם מהנדסי התעשייה האווירית ממשיכים בסדרת הבדיקות שתוכננו מראש, עד לכניסתו של הלוויין לפעילות מלאה בתקופה הקרובה. השיגור בוצע באמצעות משגר לוויינים מסוג "שביט", כאשר שני המנועים הראשיים יוצרו בתעשייה הצבאית.
בתגובה לשיגור המוצלח אמר שר הביטחון, משה (בוגי) יעלון: "שיגורו המוצלח של הלוויין 'אופק 10' אמש הוא עדות נוספת ליכולתה המרשימה של מדינת ישראל לפתח ולהוביל בחזית הטכנולוגיה. הלוויין 'אופק 10' אמור לשפר את יכולות המודיעין של מדינת ישראל ולאפשר למערכת הביטחון להתמודד באופן טוב יותר עם איומים קרובים ורחוקים, בכל שעות היממה ובכל מזג אוויר. בכך אנו ממשיכים לבסס את היתרון האיכותי והטכנולוגי העצום משכנינו."
יעלון בירך את העוסקים במלאכה ואמר כי "היכולת המרשימה של ישראל לכבוש בכל פעם פסגה חדשה ולהגיע לשיא נוסף, כפי שנוכחנו הערב, היא זו אשר מעניקה לכולנו את האפשרות לקיים כאן חיים פורחים ומשגשגים. אשרי המדינה שאלו הם אנשיה".
לוויין ריגול בעל יכולות יוצאות דופן
מדובר בלוויין צילום מתקדם, מבוסס מכ"ם, שיכול לצלם גם בלילה ובכל מזג אוויר, כולל צילום דרך עננים ומכאן חשיבותו. מי שאחראים לשיגור הוא משרד הביטחון ויצרנית הלוויין - התעשייה האווירית. זהו לוויין הריגול השישי שישראל מפעילה והוא יכול לסייע מאוד במעקב אחר מקומות שונים ברחבי המזרח התיכון והעולם ללא הגבלה.
"אופק 10" מצטרף לקודמו ששוגר לחלל ביוני 2010 - "אופק 9" - לוויין צילום וביון שפותח בתעשייה האווירית, שעלותו כ-300 מיליון דולר. איכות הצילום של "אופק 9" יוצאת דופן באיכותה, והמצלמה שבה הוא מצויד מסוגלת לזהות עצמים בגודל של כמה עשרות סנטימטרים בלבד מהחלל - יכולת מתקדמת ביותר הקיימת בידי מדינות בודדות בעולם.