שרשרת התקלות, החיסולים והפיצוצים המסתוריים בפרויקט הגרעין האירני החלה לפני חמש שנים: ההרוג הראשון היה הפרופסור חוסיינפור, עובד במתקן להמרת אורניום באיספהן, שהורעל למוות.

בשנתיים שבאו לאחר מכן, התרכז המאמץ בנטרול ובשיבוש יכולת הטילים. פיצוצים מסתוריים פגעו במפעל שמייצר טילים בליסטיים, ובאפריל 2008 מצאו את מותם 12 ממבקרי תערוכת נשק בשיראז, מאות אחרים נפצעו.

הפיצוצים התחדשו בסוף השנה שעברה - שוב הרוגים בפיצוץ בבסיס טילים. בסתיו האחרון נפתחו מהדורות החדשות עם שתי פטריות עשן שהיתמרו ליד כור גרעיני שהושמד לכאורה, וליד טהרן - שם גם נהרג בכיר בתוכנית הטילים האירנית - הגנרל חסן טהרני, שזכה לכבוד אחרון גדול במיוחד, שחלקו לו בכירי ההנהגה.

גופת המדען האירני (צילום: סוכנות הידיעות האירנית)
גופת המדען, הבוקר בטהרן|צילום: סוכנות הידיעות האירנית

מהסטוקסנט ועד החיסול היום

סוכני החרש פעלו במקביל גם בתחומים אחרים - כמו תולעת המחשבים "סטוקסנט", ששיבשה בקיץ 2010, על פי עדותו האישית של אחמדינג'אד את פעולת הצנטרפוגות, ואת התקדמות תכנית הגרעין. התולעת לא פעלה לבד - היה גם "דוקו" - סוס טרויאני שהסתנן למערכת המחשבים של אחד הכורים - ובנובמבר האחרון הודו בכירים אירניים בקיומו של וירוס מחשבים חדש שתקף אותם.

המלחמה הזאת, כפי שבאה לידי ביטוי הבוקר, מטילה אימה בעיקר על המדענים בתוכנית הגרעין, שמחוסלים בזה אחר זה בפעולות חשאיות: לפני שנתיים בדיוק, נהרג הפרופסור עלי מוחמדי בפיצוץ במכוניתו. בחודש נובמבר - שני קולגות שלו נורו למוות בידי אופנוענים. ובקיץ האחרון - פרופסור נוסף, דריוש ריזאִי שמצא את מותו בדרך דומה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק