המחאה הסתיימה בהדחה: לוחמים מגדוד 50 של חטיבת הנח"ל העלו היום (ה') לפייסבוק תמונות ובהן הם מחזיקים שלטים עם הכיתוב "לא מוכנים לפנות יהודים". בעקבות המחאה, שעד מהרה התפשטה ברשת, הוחלט הערב בצה"ל להדיח שניים מהחיילים מהגדוד.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"שני החיילים אשר פנו למפקדיהם והודו שעמדו מאחורי תמונות הקוראות לסירוב פקודה, הודחו מהגדוד וייקראו לבירור אצל מפקד החטיבה", נמסר מדובר צה"ל. "השימוש שנעשה ברשת החברתית ככלי מחאה אינו מתקבל על הדעת ומהווה פגיעה בערכי היסוד של צה"ל".
החיילים שהודחו מהגדוד הגדירו את התמונות שהעלו "מעשה קונדס", אך בצה"ל הוחלט לנקוט בצעדים חריפים כלפי כל חייל שינסה לעשות שימוש ברשתות החברתיות על מנת להביע מחאה. גורמים בצבא אמרו כי המחאה הפומבית נוגעת ל"בעיות שניתן לפתור בתוך היחידה".
מחאת החיילים החלה לאחר שהתבשרו כי בימים הקרובים יצטרפו למבצע לפינוי מאחזים ביהודה ושומרון. בתוך זמן קצר הועלו לרשתות החברתיות, שפורסמו גם בחדשות 0404, תמונות של חיילים המביעים הזדהות עם לוחמי הנח"ל.
גורמים בצה"ל הבהירו הערב כי החיילים כלל לא היו אמורים לקחת חלק אקטיבי בפינוי, אלא לאבטח יישובים בלבד.
סערת "דוד הנחלאווי"
בשבועות האחרונים סערו המדינה והרשת בעקבות מחאת "דוד הנחלאווי". סרטון ובו נראה החייל דורך נשק לעבר נער פלסטיני פורסם ועורר סערה, בייחוד עקב דיווחים מוקדמים כי החייל הודח בשל הסרטון.
לאחר פרסום התיעוד, שלחו חיילים רבים אלפי תמונות שלהם כשהם מצולמים עם שלטי "גם אני עם דוד הנחלאווי". צעד זה עורר דאגה בצה"ל, ומפקדים הורו לחיילים שלא להביע את מחאתם ברשת ואף איימו בעונשים. מספר חיילים נקראו לשיחות הבהרה, ושיחות נערכו עם סגלי החיילים בבסיסים השונים.
במקביל, שיגר קצין החינוך הראשי איגרת לחיילים ולמפקדים, ובה פירט איך עליהם לנהוג ברשת, והתייחס גם לסערה האחרונה, שהפתיעה את בכירי הצבא. גם הרמטכ"ל רב-אלוף בני גנץ התייחס למחאה ואמר: "הפייסבוק כאן וזה עובדה, אבל הוא אינו מחליף או אפילו מקביל לשיח מפקדים עם חייליהם".