הכור בדימונה.
הכור בדימונה, ארכיון|צילום: רויטרס, חדשות

במשך חודשים אומרים בכירים ישראלים שחלון ההזדמנויות לתקיפת מתקני הגרעין באירן קיים עד לבחירות לנשיאות בארה"ב. אלה יתקיימו ב-6 בנובמבר, ולאחר מכן מתקני הגרעין כבר יהיו מבוצרים מתחת לאדמה באופן שלא ניתן יהיה לפגוע בהם - לפחות לא באמצעות התחמושת שמצויה כיום בידי ישראל. אולם לטענת ריי מקגוברן, אנליסט לשעבר ב-CIA, הדיבורים בצד הישראלי נועדו לשם מטרה אחת: להשיג את תמיכת ארה"ב למהלך כזה - ולגרור אותה לקחת בו חלק.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

במאמר שפורסם בביזנס אינסיידר", טוען מקגוברן ש"הישראלים מעוניינים לשדר לכולם שהאירנים בונים את מתקני הגרעין בקצב מהיר ומעוניינים להוציא לפועל מתקפה עוד לפני הבחירות בארה"ב, במחשבה שהיא תקפוץ על ההזדמנות ותתייצב לצידה של ישראל".

"ישראל מעוניינת להישאר מעצמת הגרעין היחידה באזור"

לדברי מקגוברן, ישראל דווקא יכולה להשלים עם נשק גרעיני אירני, ואינה חוששת ממצב כזה כיוון שגם היא מחזיקה ב"ארסנל של נשק גרעיני", כך שמספר נמוך של פצצות גרעין בידי אירן יהווה גורם הרתעה מוגבל מול ישראל. אז מה הסיבה האמיתית לאיומים לכאורה מצד ישראל? לטענת הבכיר בסוכנות הביון האמריקנית, ישראל מעוניינת להישאר מעצמת גרעין במזרח התיכון.

אחמדינג'אד מבקר במתקן גרעיני (צילום: רויטרס)
אירן גרעינית? לא חוששים|צילום: רויטרס

לדבריו מקגוברן, מאז 1967 ישראל מסוגלת לעשות באזור ככל העולה על רוחה, ואירן גרעינית עשויה לשנות את המאזן האסטרטגי, באופן שיגרום לישראל "להביט מעבר לכתף". מעבר לכך, מקגוברן מוסיף שישראל מנצלת את המערכה התקשורתית נגד אירן כדי לעשות לה מה שהאמריקנים עשו לעירק. כוונתו היא שדעת הקהל העולמית והסנקציות שבעקבותיה, יחלישו את אירן כך שלא תוכל לתמוך יותר בחיזבאללה ובחמאס.

המטרה הסמויה: להחליש את אירן שלא תתמוך בטרור

"קיים ספק ממשי ביכולת של ישראל להתמודד עם מלחמה בהיקף מלא עם אירן וראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו הודה שהוא מעדיף שארה"ב תוביל כל מתקפה עתידית על אירן", דברי מקגוברן. בכל מקרה מקגוברן סבור שאובמה יצטרף לתקיפת מתקני הגרעין האירנים במקרה שישראל תחליט לעשות זאת.

מודאג אבל לא עד כדי פעולה (צילום: AP)
יהיה פחות תומך בישראל|צילום: AP

אז מדוע תאריך הבחירות בארה"ב הוא מועד מכריע? לטענת מקגוברן במאמר האחרון שפרסם, אובמה ירגיש נוח יותר בכהונה השנייה לא להירתם באופן אוטומטי לטובת היהודים, ואולי אפילו יאמץ גישה שונה שבמסגרתה יחייב את ישראל לגשת לשולחן המשא ומתן עם הפלסטינים. עד אז, הוא כנראה ינקוט גישה שונה.