קוראים לו דובי בנימיני והוא איש הפרפרים של ישראל. עם התחביב הוא התחיל בגיל 9. לפני כמעט יותר משישים שנה. האיש הזה חי ונושם פרפרים, והוא העניק את השמות העבריים לכל פרפרי הארץ.
הוא יודע מאין הם באים ולאן הם עפים ואיך הם עושים אהבה. הוא למד את המכונה הזעירה הזאת כל כך טוב, שהוא כבר מתחיל להתחרות באימא טבע. בנימיני בורא יצורים מרפרפים בעצמו. לראשונה, אפשרה התעשייה האווירית לצלם בתוך מעבדה סודית ולראות את פרויקט רובוט הפרפר של בנימיני.
שם, במעבדה, נמצא חרק המחמד הזה, רובוט זעיר, שמעוצב כמו פרפר. כלי כזה יכול לטוס בעיקר באזורים סגורים למשל בנמל התעופה בן גוריון. בשלב הראשון, היישום של הכלי יהיה בדמות פרפר שמעופף לאורך הטרמינל, ויכול לצלם ולהעביר וידאו בזמן אמת.
בשלב השני, יוכל הפרפר לרדוף אחרי מטרות. בנימיני מסביר: "נניח יש מחבל בתחנת רכבת, בטרמינל מתחיל לרוץ והפרפר יכול לרוץ אחריו". בנימי מסביר גם שהפרפר הזה יוכל להרוג.
רובוט שעובד על צוף
המהנדס בנימיני הוא אחד המוחות הכי חדשניים ומוערכים בתעשייה האווירית. יותר מ-40 שנה הוא עובד כאן וכבר לפני שלושים שנה זכה בפרס ביטחון ישראל על פיתוח מערכת למטוס הכפיר. אחר כך היה מנהל הייצור של פרויקט הלביא, בו חלש על תקציב של מיליארד דולר, כשתחתיו מאות עובדים. למעשה, כמעט כל חייו הבוגרים עבד על מטוסי קרב.
אבל לפני שש שנים, החליט בנימיני לאחד בין עבודתו לאהבתו. בנימיני חיקה את מעוף השפירית במודל אותו בנה. "התנועה הזאת של שני זוגות כנפיים, זה דבר שאנו מחקים אותו במעוף של הרובוט", מסביר בנימיני.
"פרפר מהסוג הזה, צריך דלק כדי שהוא יוכל לטוס לזמן ארוך", הוא אומר, "אז חשבנו על אפשרות של
לחלוב אנרגיה מהטבע". כך, ממש כמו פרפר אמיתי, ייתכן והפרפר הרובוטי הזה יוכל לעבוד כשהוא משתמש בצוף פרחים בתור חומר גלם. או לחלופין, ייתכן שיהיו לו תאי שמש על הכנפיים וכשהוא ינוח באיזשהו מקום הקרינה של השמש תמלא לו את הבטריות.
לא ברור מתי הפרפר הזה יהיה מבצעי, אם בכלל. אבל בנימיני אומר שאם יהיה בכך צורך, הוא יבנה את הפרפר שיכול לרדוף אחר מחבלים ולחסל אותם. "מה שיבקשו ממני, אני עובד על פי הזמנה", הוא מסביר.