בג"ץ ידון הבוקר בעתירה דחופה שקוראת לישראל להכניס את הפליטים ששוהים זה היום השביעי בין גדרות הגבול במצרים. בזמן שבישראל חוששים מתקדים אם תתאפשר כניסתם של 21 המסתננים מאריתריאה שכלואים מצפון ליישוב קדש ברנע, במשך כשבוע - קורא נציב האו"ם לפליטים וויליאם טול לישראל "להכניס באופן מיידי את הפליטים שנלכדו בגבול".
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בריאיון ל"הארץ" הדגיש טול, כי "אנו קוראים לישראל לבחון את מעמדם בצורה כנה. לישראל יש אחריות כלפי מי שמתדפקים על דלתה ומבקשים מקלט. היא צריכה לפתוח בפניהם את הדלת". עוד ציין נציב האו"ם לפליטים, כי "אנו מודאגים מאוד מהאפשרות שהם יוחזרו על ידי ישראל למצרים".
"אם זה יקרה", אמר הנציב, והוסיף: "יש סיכוי טוב שהם ייפלו לידיהם של סוחרי אדם. המשמעות היא לשלוח את האנשים האלה לסיטואציה של חוסר ודאות".
ישי: "חייבים לפעול ביד קשה; שמדינות אפריקה ידאגו להם"
בתוך כך, אמר אמש שר הפנים אלי ישי בריאיון לגלי צה"ל, כי הוא עומד בסירובו להכניס את 21 המסתננים לארץ. "כל יום יהיו אנשים שתקועים שם", הדגיש השר, והוסיף: "אם לא תהיה גדר ולא נהיה נחושים - יהיו פה מיליון איש". עוד הוסיף ישי, כי "אנחנו חייבים לפעול ביד קשה וברורה - גדר, וכל מי שנמצא פה יהיה במתקני שהייה והחזרה מרצון. שאותן מדינות באפריקה יבואו וידאגו להם".
בתגובה, מתח נציב האו"ם לפליטים ביקורת על דברי ישי. "הגיע הזמן לגישה יותר רציונלית ופחות דמגוגית", הדגיש הנציב. "בסופו של יום האנשים האלה הם חלק מהמציאות כאן. הממשלה הכירה בכך שהיא אינה יכולה לשלוח חזרה את האריתראים או הסודנים אז הגיע הזמן לגישה ריאליסטית יותר כלפיהם", אמר טול.
"הגיע הזמן שההצהרות הפרועות האלה ייפסקו. הממשלה מצליחה לשלוט בזרם האנשים ולכן אין בכך צורך", ציין והוסיף: "החזרה למצרים אפשר לעשות רק כשיש ערבויות מסוימות לכך שהזכויות של האנשים יכובדו, שהם לא ייפלו לידי מבריחים. כרגע - אין ערובה כזו", סיכם הנציב.