מערכת
מערכת "כיפת הברזל"|צילום: אתר רפאל

את ההשלכות של הלחימה בעזה קשה עדיין לאמוד, אבל במשרד הביטחון יכולים להיות מרוצים לפחות מדבר אחד: המערכה בעזה, או ליתר דיוק מאות הרקטות ששוגרו לעבר ישראל מהרצועה, סייעו למתכנני פרויקט יירוט הטילים "כיפת הברזל" מרפא"ל.

סוכנויות הידיעות מדווחות היום מפי בכירים במערכת הביטחון, כי מומחי התעשיות הבטחוניות של ישראל למדו את מאפייני השיגורים על מנת לשפר את מערכת "כיפת הברזל" שאמורה ליירט טילים קצרי טווח. למעשה, השיגורים נלמדו עוד מתקופת מלחמת לבנון השניה.

מאות שיגורי הקטיושות מצפון, כמו גם מאות רקטות הקסאם והגראד בדרום, נצפו והוערכו על ידי מתכנני המערכת הביטחונית. מפתחי הנשק למדו את מעופי הטילים, מסלולם הבליסטי והתנהגותם בכל מזג אוויר. כל המידע הזה מוזן לבנק ידע עצום שישמש את המערכת.

מערכת כיפת הברזל צפויה להיות שמישה לא לפני שנת 2010. בסוף שנת 2009 צפוי ניסיון היירוט הראשון. רבים ביקרו כי החלופה שנבחרה למיגון הרקטות קצרי הטווח היא לא כדאית בעיקר משיקולים כלכליים: הצפי הוא כי כל יירוט טיל יעלה קרוב ל-40 אלף דולר.

בנוסף, הצפי הוא כי ייקח למערכת פרק זמן של 15 שניות להגיב לשיגור, זמן שבמקרים רבים אינו מספיק על מנת למנוע את נחיתת הרקטה.