הפיגוע בקו 18. ארכיון (צילום: חדשות 2)
הפיגוע בקו 18. ארכיון|צילום: חדשות 2

ב-16 בפברואר 2002, מחבל פלסטיני מארגון החזית העממית לשחרור פלסטין פוצץ עצמו בפיצרייה בקרני שומרון, והרג שלושה בני נוער, בהם קרן צ'קם, בת 15, ורחל טלר, בת 16 - ישראליות בעלות אזרחות אמריקנית. במסגרת מאבק משפטי שמנהלים בארה"ב עורכי הדין של משפחותיהן נגד הרשות הפלסטינית באשר לפיגוע, התגלה מסמך מפליל לכאורה, שחושף קשר בעייתי בין קצין ברשות הפלסטינית לארגון שביצע את הפיגוע.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

עורכי הדין דיוויד שיין מווירג'יניה וניצנה דרשן לייטנר מארגון "שורת הדין" דיווחו שהשופט הגדיר את המסמך כ"מפליל". השופט הכריע כי "יש בו שש עובדות קריטיות שקושרות בבירור את הקצין הפלסטיני לפיגוע". התביעה מבקשת להציג את הקשר שבין הרשות ועובדיה לבין הארגון על מנת להוכיח את אחריות הרשות לפיגוע. עם זאת, בית המשפט בוושינגטון אסר אתמול להשתמש במסמך. הנייר המפליל היה בצרור מסמכים שניתנו לבית המשפט במסגרת חיקור דין, ותחילה לא היה ידוע לעורכי הדין כי מדובר במסמך שלא היה אמור להגיע לידיהם.

כשהפרקליטים החלו לשאול שאלות אודות המסמך החשוד, עורכי הדין של הרשות הפלסטינית השיבו להם מיידית כי הוא הגיע אליהם בטעות וכי אין להשתמש בו. התזכיר מאפריל 2012, חשף מערכת יחסים הדוקה מאוד בין קצין ביטחון ברשות הפלסטינית ומי שתכנן את הפיגוע. המסמך ככל הנראה מפרט על קשר שיטתי של קצינים במנגנון הביטחון והמודיעין הפלסטיני עם אנשי החזית העממית. לפי עורכי הדין, המסמך חושף שאותו קצין סיפק ייעוץ למתכנני הפיגוע.

"האמת יצאה אל האור, שערורייתי"

"כספי הרשות הפלסטינית מממנים טרור והרשות מנסה להסתיר את הקשרים הללו", אמרה בתגובה עו"ד ניצנה דרשן לייטנר. עורך הדין שיין הוסיף כי "האמת יצאה אל האור ואסור שהראיות הללו תאבדנה לנצח. על אף פסילת השופט, זהו מידע שהציבור האמריקני חייב לדעת, כדי להעריך האם להמשיך את הסיוע לנאשמים האלה, רק כדי לראות שהכסף הולך לתמיכה ולתגמול טרור נגד אמריקנים ".

אחד מהורי הקורבנות, סקוט צ'קם, זעם על החלטת בית המשפט: "זה בלתי נתפס, ההחלטה גורמת לי לחוש שצדק לא נעשה - זה נראה לי שערורייתי".