האישה מאוד תומכת (צילום: דו
האישה מאוד תומכת|צילום: דו"צ

שף, פרקליט ואיש נדל"ן נפגשו. זה נשמע כמו התחלה של בדיחה - אבל בקורס מפקדי הגדודים של צה"ל שיסתיים היום (ה'), יקבלו את התואר מג"ד גיא רוסו, אביה בן אלחנן ודניאל אומן ש"נטשו" את חייהם האזרחיים למספר חודשים.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

הפרקליט: "בעבודה הסתדרו בלעדיי"

עו"ד גיא רוסו (39) מכפר סבא הוא פרקליט בפרקליטות מחוז תל אביב שמתמודד מדי יום עם תיקים פלילים של אלימות, עבירות מין, מרמה ושוחד. עם זאת, את שלושת החודשים האחרונים הוא בילה, אם אפשר לקרוא לזה כך, בקורס, ולא במשרד. במילואים הוא שימש כמפקד פלס"ר של חטיבת מילואים, זאת לאחר שהיה גם מ"פ חרמ"ש טנקים, ובקרוב הוא ישובץ כמפקד גדוד במילואים באחת מחטיבות החי"ר.

"זה לא קל לשלב בין הצבא לעבודה, ומצריך תמרון והקרבה גדולה, אבל מסתדרים", הוא מספר לחדשות 2 Online. לטענתו, המושג 'פראייר' שהפך למטבע לשון בחברה הישראלית לא מדבר למי שעושה. כפי שדיווחנו בעבר, יש פחות אימונים לאנשי המילואים, אבל לטענת רוסו הוא לא מרים ידיים: "זה לא משפיע על המוכנות שלנו - יחידה טובה נבנית לאורך זמן. הכי חשוב לשמור על הגיבוש. כמובן שהיינו רוצים יותר אבל מסתדרים עם מה שיש".

וכמובן שהקושי הגדול ביותר בשבילו היה אשתו והילדים, אותם השאיר מאחור. "אשתי מאוד תומכת", הוא אומר. "היא באה ממשפחת קצינים והייתה קצינה בעצמה. היא אמרה לי שלו יכלה, הייתה מתחלפת איתי ועושה את הקורס בעצמה. כשהילדים שלי רואים את אבא מוציא אותם מהגן עם מדים אז ערכי אהבת הארץ והמוכנות להקריב למען המדינה מחלחלים".

ואיך הסתדרו בעבודה בלעדיו? הסתדרו. "היו לנו ימים שהתחשבו בנו וכן היינו בבית, יום בשבוע או כמה שעות", סיפר. "אלו ימים שבהם אפשר או להשלים תכנים או לעבוד מהבית, אז הצלחתי לשלב את הדברים הדחופים שלא סובלים דיחוי".

אביה בן אלחנן.
אביה בן אלחנן. "עובדים מהבית"|צילום: דו"צ

הנדל"ניסט ניסה לעבוד מהבית

עבור רס"ן במילואים אביה בן אלחנן (39) מתל אביב היציאה לקורס מפקדי הגדודים דרשה ויתורים רבים גם כן. הוא עובד בנדל"ן, ובצבא ממלא תפקיד של סגן מפקד גדוד בחטיבת אלכסנדרוני, ובעוד כשנה יהיה מפקד גדוד בחטיבה.

"זה לא פשוט בתור אנשי מילואים להתנתק מהחיים האישיים לשלושה חודשים ולחזור למסגרת צבאית, אבל הקורס מעלה אותך רמה ללא ספק", הוא מסביר. "יש ימים שאנחנו יכולים לעבוד מהבית, זה ימים שמוקדשים להשלמת תכנים שפספסנו אז אני מצליח לשלב את הדברים הדחופים בעבודה עד כמה שאפשר".

לדבריו, הקיצוץ באימונים פוגע בהם, והמפגש האחרון שלו עם חייליו היה לפני חצי שנה: "אם בעבר נפגשנו ל-30 ימים בשנה, אז עכשיו פחות. מתמקדים יותר באימונים ופחות בתעסוקה מבצעית. שזה טוב, כי זה הכי חשוב, אבל כן זה לא מספיק ופוגע באיזשהו מקום".

בעבודה הוא מנהל פרויקטים רבים ועל כן ההקרבה הייתה גדולה. "זה מתבטא בכסף שצריך להוציא על בייביסיטר למשל, או עזרה מהמשפחה המורחבת", הוא מסביר. "לילדים מאוד קשה אבל עוברים את זה".

השף - ומפקד הגדוד
השף - ומפקד הגדוד|צילום:

השף הגיע מדי פעם למסעדה

"לעזוב את העבודה לשלושה חודשים ולנהל אותה בעיקר מרחוק זו הקרבה גדולה", מדגיש רס"ן במילואים דניאל אומן (35) מירושלים, השף והבעלים של המסעדה "איטליה הקטנה" בירושלים - שגם השתתף בקורס.

הוא התגייס בשנת 1997 לעורב נחל, סיים מסלול, יצא לקורס קצינים והשתחרר בשנת 2001 בדרגת סגן. הוא שירת במילואים כמפקד פלוגה, בסיום הקורס ישמש כסגן מפקד גדוד - ועוד כשנה ימונה למג"ד. "יש לי שותפים ויש עוד שפים מלבדי אז הסתדרו במסעדה. השתדלתי להגיע כשיכולתי או כשהייתי חייב, ועברנו את זה".

קורס מ"פים מג"דים מכשיר במשך שלושה חודשים את מפקדי המחר מכל חילות היבשה בסדיר ובמילואים. במהלך הקורס נלמדים תכנים עיוניים - תאורטיים ותכנים מעשיים כאשר השיר היא סדרת שטח, כוללת אימונים טקטיים ואימונים באש.

התרגיל בקורס המג
התרגיל בקורס המג"דים|צילום: דובר צה"ל

קצין המילואים הראשי: "עלולים להיגרר לבעיה"

קצין המילואים הראשי, תת-אלוף הושע פרידמן מתמלא גאווה כשהוא שומע על הרצון הגבוה של משרתי המילואים, זאת לצד הקיצוצים הרבים, שביניהם הוא ואנשיו מנסים לתמרן. "אנחנו לא יכולים לנצח תכנית אופרטיבית בלי מערך המילואים - וזה לא נכון שמספידים את הרצון למילואים", הוא מדגיש בשיחה איתנו. לדבריו, יש פחות קשיים עם מעסיקים מבעבר, וכ-20% פחות תלונות בנושא זה לעומת התקופה אשתקד.

"ב-2015 אנחנו מקווים שיהיה לנו יותר תקציב ונעלה את הכשירות", הוא מציין ומגדיר את המצב היום 'בסדר' מבחינת המוכנות. "אם המציאות התקציבית תימשך עוד שנתיים אנחנו נהיה בבעיה - אבל היום החייל לא מתאמן דקה פחות כי לא פגענו ברמת הגדודים הלוחמים".